2019.08.14.
11:19

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Szolgáltatás (ha van pénzed akkor sincs)

 

Szolgáltatás (ha van pénzed, akkor sincs).

A lakásunk legtöbbet használt ajtaja (15 év) leszakadt a zsanérról, így becsukhatatlan-kinyithatatlan maradt. Nosza, felhívtam a szolgáltatót pénteken, aki a következő keddre vállalta a felmérést.

 A-Z Ablakszerviz.hu kft szolgáltatásra való ajánlkozását a www.ablakszerviz.hu  https://ablakszerviz.hu/ -n található fel.

 Kedden valóban megjelent a felmérő (3 fő), akikből a vezetőnek (tűnő) ember 10 percig méricskélte az ajtót, majd újabb 10 percig kitöltött egy adatlapot. Majd, hirtelen felindulásban összegyűrte az adatlapot, és egy új adatlap kitöltésébe fogott. Közben újra lemérte az ajtó összes adatát. Folytatta az adatlap kitöltését, és 3 percig demonstrálta az ajtó méreteit, milliméteres adatokat ismertetve meg velem. 25 perc elteltével közölte, hogy az árat csak a főnöke engedélyével közölheti. A vezetőnek (tűnő) ember kiment a lakásból és titkosan mobilozott a főnökével.

 Már 30 perce álltunk a (leszakadt) ajtó előtt várakozva, mire megtudtuk a verdiktet: 42.000 Ft + 6.500 Ft kiszállási díj + 27% ÁFA = 61.595 Ft.

 Azonnal egyetértettem a javítási (szolgáltatási) összeggel, tekintettel arra, hogy már 4 napja nyitott ajtó mellett éltünk, amikor jött egy újabb közlés: egy hét múlva szerdán reggel javítják meg az ajtót. (A + 2 fő a másik lábára állt. Az egyik innét kezdve a tükörben tanulmányozta magát, a másik a kerti ablakból a virágokat nézte.)

 Kérdésemre, hogy kell-e aláírni az árajánlatot, azt a választ kaptam a vezetőnek (tűnő) embertől, hogy csak bólintani kell és máris hívja a főnököt, hogy minden rendben.

 Bólintottam.

 Újabb kérdésemre megtudtam, hogy a bankszámla átutalással is rendezhetjük a szolgálatatás díját. Ehhez a vezetőnek (tűnő) ember mobilon kikérte a főnök engedélyét, amelyet a főnök ahhoz a feltételhez kötött, hogy a jövő szerdán, a javítás elvégzése után a vezetőnek (tűnő) ember személyes jelenlétében és rátekintésével kell a banki átutalást teljesítenünk.

 Egyetértettem azzal, hogy egy idegen jelenlétében és ellenőrzése alatt utaljam át a pénzt a bankszámlánkról. A szolgáltató bankszámlája számát nem adta meg, „majd jövő szerdán megkapjuk”.

 3 órával a Vezetőnek (vélt) ember és 2 munkatársának távozása után a főnök felhívott telefonon. Dúlt hangon (ordítva) közölte velem, hogy Ő a Főnök! Mivel nem fizettem ki készpénzben a kiszállási díjat, ezért jövő szerdán nem javítják meg az ajtót. Én adtam meg az árát a cégen belüli konfliktusnak!

Ennyi! Itt élünk már 4 napja nyitott ajtó mellett, és most kereshetünk egy újabb „szolgáltatót”! Ha a felmérő 3 fős lesz nem engedem be őket az ajtón!

 

Szólj hozzá!

Címkék: fogyasztó védd magad! 2019 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr515008852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása