2018.10.23.
19:57

Írta: Dr. Tóth Zoltán

2018. október 23. nemzeti ünnep

2018. október 23-án hivatalosan az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepe van - törvénybe foglalva. Budaörsön az önkormányzat szervezete az ünnepséget, amelyen minden párt és civil szervezet képviseltette magát. Az ünnepi beszédet Wittinghoff Tamás polgármester mondta el. A Budaörsi Olvasókör is elhelyezte az emlékezés koszorúját.

Október 23-a korábban a köztársaság napja is volt - törvény alapján. Azonban a nemzeti ünnepnek ezt a részét a Fidesz eltörölte. Azonban privátin sokan megünnepeltük ezt az ünnepet is.

Az ellenzéki pártok és civil szervezetek a Bem térre szervezték a közös ünnepséget, amelyet összekötöttek az Európai Ügyészség melletti kampánnyal. A tér tele volt emberekkel, sokan voltunk.

komment

Címkék: demokrácia Budaörs Ünnepek olvasókör 2018 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr8814318465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása