2016.03.12.
16:29

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Birkák és magyar kutyák

Mindent megszokik az ember. A pszichológusok szerint a legrosszabbhoz is hozzászokunk, a megváltoztathatatlanság érzetével beletörünk az elfogadhatatlanba is. Móricz Zsigmond azt írta egy elbeszélésében: ”A reménytelenség elcsöndesíti az embereket. A biztos szegénységből nem származik forradalom. A bizonytalanság szüli forradalmat: lehet rosszabb vagy lehet jobb is érzése.”

Sok publicista, riporter és nagyon sok fb kommentelő birkázza[i] a magyarokat, hogy eltűrik a kormány minden intézkedését, amellyel vezetik a népet. A nép, mint a birka megy a vezérürü után, nem akar másik utat választani. „A magyar egy birka nép” nyelvtanilag egy hasonlat: szabályosan így hangzana: a magyar nép olyan, mint a birka. Minden hasonlatban van valami találó, valami meghökkentő: jelen esetben az emberek egy csoportjára (magyarokra) egy állatra (egy birkára) jellemző tulajdonsággal vett össze.

A magyar káromkodások, szitkozódások jó része is egy hasonlat, amelyet rövidített formában használnak az emberi konfliktusok résztvevői. Ha teljes mondatokban használnák, akkor így hangzana: pl.: „Olyan vagy te, mint egy állat!” Az embernek az állathoz való hasonlítása plasztikusabbá, érthetőbbé teszi a mondanivalót, ugyanakkor a durva beszéd jellemzője.

A magyar kormányzat fordítva jár el: új rendelete szerint vannak magyar kutyák. Vagyis az emberek egy csoportja (magyarok) olyanok, mint a kutyák. Érdemes ezen elgondolkodni: a magyar kutyák, azok magyar emberek? Ezek szerint a kijelölt kutyafajták tudnak magyarul beszélni? Akkor a kijelölt kutyafajtáknak (pl. puli) választójoga is van?

Szokásos kormányzati kapkodás és titkos Fidesz érdekcsoportok pénzügyi igényeinek a kielégítéséről van szó. A kutyafajoknak a tudományos állattani rendszerbe sorolását és a törzskönyvezés alapját a fajtagazda ország megjelölése tartalmazza. Ebből az következik, hogy nem a kutya fajtája magyar, hanem Magyarország a fajtagazda ország.

A kutyákban (és más kisállatokban) jelentős biznisz, illetőleg profit van a vállalkozók egy csoportja számára. Konkrét példákat találunk a történelemben, hogy egyes kutyafajtáknak a fajtagazda országa változott[ii]. Politikai szemfényvesztés egy kutyát magyarnak nevezni, kivéve azon politikusokat, akik vérrokonságban vannak valamely magyar kutyával.

Várjuk az újabb történelmi tárgyú legendák összegzését, amely kötetben a hős magyar kutyák jönnek be Vereckénél, és védik a magyar komondorok a magyar gazdák nyáját, vagyonát és asszonyait.

Összegzésül: a magyar birka népet magyar kutyafajták védik. Törzskönyvezve. A többi kutya idegen! Egy minisztérium ügyvédi irodájában már dolgoznak a „Magyarországon csak magyar kutyákat legyenek!” gondolatának a megvalósíthatóságán.

(Fotó: A mi kutyáink)


 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kormánypárt jóállam Mi a különbség? 2016 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr818470326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása