2014.10.03.
08:01

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Mit csináltak a rendőrök a Szabadság téren?

Rendőri felügyelet alatt tartottam előadást az önkormányzati választásról.

Az Oktatói Hálózat meghívására előadást tarthattam ma este (2014. október 2.) a Szabadság téren (Budapest, V. ker.) az önkormányzati választásokról. Az előadásom címe az volt: „A szavazatok erejével, nem fegyverekkel…!”

Gyakorlatilag 1983 óta tartok előadásokat a szabad, tisztességes és átlátható választásokról (mindenféle) pártok aktivistái, civil szervezetek tagjai, lakossági fórumok érdeklődői számára.

Rendőri felügyelet alatt azonban először tartottam előadást a szabad, tisztességes és átlátható választásokról.

Kettő (2) gyalogos járőrpár (összesen 4 fő) a Készenléti Rendőrség részéről felügyelte az előadásomat és azt követő beszélgetést. Az felügyeleti rend szabályai szerint 1 járőrpár (2 rendőr) 10 méter hallástávolságban tartózkodott, a második járőrpár 30 méter távolságból – szem és jelzés kontaktust tartva a közelebbi járőrpárral – kísérte figyelemmel az előadásomat és a beszélgetés résztvevőit.

Az előadás és a beszélgetés 19,00-20,30 között tartott. A rendezvényt felügyelő rendőri állomány tagjai az idő múlásával egyre csökkenő érdeklődést mutattak az elhangzó előadás, továbbá a kérdések és válaszok kapcsán. A Készenléti Rendőrség tagjai először lekonyultak, majd (erőszakos) tevékenység hiányában lelombozódtak, csüggetegen hallgatták, illetőleg nézték a vitát, arról, hogy hogyan kell szavazni. A rendezvény békésen feloszlott.

Hazafelé tartva először azon gondolkodtam, hogy mibe került az adófizetőknek, hogy 2 járőrpár figyelemmel kísérte az eseményt. Tételezzük fel, hogy tanultak is valamit az érintettek, akkor mennyi pénzért tanulta a rendőrök az esti továbbképzésen. Mivel nem közmunkások, így nem minimálbérért vigyázták a rendet, akár 100 ezer forintjába is belekerülhetett az adófizetőknek a rendőri jelenlét.

Hazafelé tartva az is eszembe jutott, hogy lehetséges, hogy az én védelmemben voltak ott a rendőrök! Ha kóborló fasiszták, megvadult rasszisták meg akartak volna verni engem vagy a rendezvény közönségét, akkor megvédtek volna minket. Bár előző héten, amikor szintén a Szabadság téren voltam, mint egy másik rendezvény résztvevője, akkor a rendezvényt megzavaró személyeket a rendőrök ugyanolyan unott arccal nézték, mint ahogy az én előadásomat hallgatták.

A Szabadság téri rendezvények miatt még egyetlen rendzavaró ellen sem indított eljárás. Azonban a rendezvények békés szervezői (Magyar Fruzsina, Mécs Imre és társaik) ellen már több szabálysértési eljárást is indított a rendőrség.

Mire hazaértem, addigra már rózsaszínben láttam a világot! Örülhetek, hogy nem rabosítottak a rendőrök 2014. október 2-án este a Szabadság téren. Heuréka!

 

 

 

 

komment

Címkék: választás kormánypárt elsőválasztók Budapest 2014 Magyarország magyar választások története ... és ez nem vicc! 2014 önkormányzati választások

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr776754777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erzsébet Pásztor 2014.10.03. 08:42:26

Kedves Zoltán! Köszönjük az előadást és a beszélgetést! Izgalmas volt hallani, hogy a különböző rendszerek és kormányok, milyen motivációk alapján, hogyan igazítják a választási rendszert a politikai céljaikhoz. Az is kiderült, hogy nem lesz egyszerű feladatuk az embereknek a választófülkékben és elkél előtte a segítség és a magyarázat.

Ami a rendőröket illeti. Sajnálom, ha unatkoztak, mi nem tettük. A kín pedig finomul, ma csak 2 pár rendőr vigyázza a rendezvényeket, korábban több tucat tette ugyanezt.

DFK 2014.10.13. 09:29:54

Vicces, hogy 1983 óta tart előadásokat a szabad választásokról. 1983-ban miféle szabad választás volt lehetséges?

Dr. Tóth Zoltán 2014.10.24. 18:07:59

@Erzsébet Pásztor: Kedves Erzsébet! Köszönet illeti a szervezőket, akik nevüket és véleményket vállalva a szabadságért küdenek! Tisztelettel: Tóth Zoltán

Dr. Tóth Zoltán 2014.10.24. 18:14:50

@ariskerase: Javasolom Önnek, hogy ismerkedjen meg Shakespeare műveivel.Láthatólag Ön hiányában van a kultúrált vita nyelvének és a tisztes tartalom ismeretének. Mécs Imrét és Magyar Fruzsinát nagyra becsülöm és nagyra becsüljük!Az ön moslékát csak azért nem töröltem ki, hogy a közönség láthassa: a mocsok nem uralja el a közvéleményt! Sőt, az én blogomat sem uralja, mert a szennyet elmossa az idő.

Dr. Tóth Zoltán 2014.10.24. 18:21:06

@DFK: Egy gyermek megszületése a fogantatás után (általában) 9 hónapra történik. Egy társadalmi rendszer változása is hosszabb időt vesz igénybe. Már 1977-ben munkálni kezdtek azok a gondolatok, amelyek az 1983. évi új választási törvény előkészítésére hatottak. Ön nincs tisztában ezekkel a változást előkészítő folyamatokkal (sem). Valószínűleg az ön spermái a 2011. évi választási törvényben hasznosultak. A világ demokratikus közvéleménye megveti az erőszaktevőket.
süti beállítások módosítása