2014.01.08.
17:08

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Hogyan szavazzunk?

 

Falusi Mariann és Lang Györgyi azt kérdezi Tóth Zoltántól: „Hogyan szavazzunk az országgyűlési választáson?”

 

Első rész:

 

http://www.klubradio.hu/index.php?id=181%23c 5 perc 30-tól a végéig

 

Második rész:

 

http://www.klubradio.hu/index.php?id=181%23c az elejétől a végéig.

 

A műsor után kaptam egy kérdést a blogomon:

 

Hallgatom a Klubrádióban. Az a helyzet, hogy az a szoci politikus még nem született meg, akire én szavaznék. A szavazatom a DK jelöltje lenne, akkor most egyéniben szavazzak a Fidesz jelöltjére?”

 

Válaszom: „Megértem a problémáját. Az Ön számára is az jelentene megoldást, ha 106 közös jelölt és egy közös pártlista indulna. Ebben az esetben nem szocira vagy Együtt-PM-re kellene szavazni, hanem az új, közös név alatt induló egyéni jelöltre és közös pártlistára. Támogassa Ön is azt, hogy legyenek közös jelöltek.

Ha nem lesznek közös jelöltek, akkor azt tanácsolom, hogy a szavazzon a DK pártlistára és az egyéni DK jelöltre. Ebben az esetben a DK egyéni jelöltre leadott szavazatok töredékszavazatok lesznek. És ha a DK meghaladja az 5%-ot, akkor mind a két szavazata hasznosul. Ha a DK alulmarad az 5%-nak, akkor mind a kettő szavazata elveszik. (Lutri.)

 

Arra az Ön által nem kérdezett esetre nem tudok mit tanácsolni, ha a demokratikus pártok közös jelölése az MSZP neve alatt történik. Akkor már én sem tudom, hogy kire fogok szavazni.”

 

Szólj hozzá!

Címkék: választás demokrácia pártok kormánypárt elsőválasztók 2014 Magyarország Demokratikus Koalíció 2014 abécé választásokra Szavazatszámlálók választópolgár kérdez

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr995747293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása