2013.10.26.
20:30

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Lopják a személyes adatainkat!

Lejáratják az elektronikus szavazást! Újabb Kubatov lista a tiltakozókról!

Átverés az az elektronikus szavazás, amelyet a szallas.hu portál folytat az interneten. Formailag az embereket arról kérdezik, hogy a téli-nyári óraátállításról mi a véleményük.

Tartalmilag személyes adatokat gyűjtenek gazdasági tevékenységük folytatásához, szállásadás szervezéshez.

A honlap főcíme „1 Millióan az óraátállítás ellen!” (sic!). Már a főcím átverés, mert arra utal, hogy már összegyűjtötték az 1 milliónyi támogatást, holott ez nyilvánvalóan félrevezetés.

A honlapon csak tiltakozni lehet az óraátállítás ellen. Senki nem fejthet ki ellenvéleményt vagy tartózkodást az óraátállítás ellen, kizárólag tiltakozni lehet. A tiltakozásnak is az az előfeltétele, hogy meg kell adni a nevünket, e-mail címünket, lakóhelyüket. Utána lehet tiltakozni. Tehát, önmagában már a szavazásra feltett kérdés is inkorrekt.

Az átverés azonban folytatódik. Ha valaki úgy gondolja, hogy tiltakozik az óraátállítás ellen, akkor még nem jutott el a honlap legalján szereplő apró betűs adatkezelési tájékoztatóig.

„Nem adjuk át adataidat semmilyen szervezetnek, vagy cégnek.”

    • Ugyanakkor a szallas.hu gazdái már korábban kisbetűvel az írták, hogy hivatalos levélben kommunikálnak a magyarországi illetékes minisztériumokkal a tiltakozásról.
  • „A tiltakozása egyben feliratkozást is jelent a Szallas.hu Kft nyereményjátékára, ezzel Ön felíratkozik a Szallas.hu kft hírlevelére.”
    • Maga a játék szervezője ismeri el, hogy saját gazdasági PR akcióihoz használja majd a tiltakozó adatait. Az adatok használata rendszeres lesz a hírlevél által.

A fekete adatgyűjtés módszere az, hogy burkoltan közlik, hogy a jelenlegi kormány illetékes állami vállalata ellenzi az óraátállítást! Így az, aki tiltakozik az óraátállítás ellen, az a személy – névvel, e-mail-címmel és pontos lakcímmel – valószínűleg az ellenzéki pártokra fognak szavazni 2014-ben!

A honalap törvénytelenül, az emberek átverésével gyűjt adatokat, és valószínűleg a Kubatov lista része! Nem érdekli a szallas.hu gazdáit, hogy mi a véleményed az óraátállításról!

Ne töltsd ki a tiltakozást!

http://oraatallitas.hu/

 

Szólj hozzá!

Címkék: választás kormánypárt 2014 Magyarország fogyasztó védd magad! ... és ez nem vicc! nemzetközi megfigyelés

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr705600740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása