2013.10.14.
20:10

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Ugocsa non coronat!

Békéscsabán a Fideszes többségű helyi választási bizottság törölte a demokratikus ellenzék közös jelöltjét.

Békéscsabán is a helyi választási bizottságot az önkormányzati többség választotta. Az időközi választáson a demokratikus ellenzék közös jelöltjét törölték a szavazólapról. Az indokolás az, hogy az egyik demokratikus ellenzéki pártot nem regisztrálták jelölő szervezetként. A közös jelölés kifogásolt (konkrét) pártja a PM. Ezen döntés szerint egy országos párt, amely jogerős bírósági bejegyzéssel törvényesen létezik és működik az országban, az a párt nem létezik Békéscsabán.

Ugocsa non coronat! [1]Békéscsabán nem léteik a demokratikus ellenzék egyik pártja. A helyi választási bizottság és a helyi választási iroda nem olvas újságot, nem nézi az internet híreket és nem tud arról, hogy a bíróság milyen döntéseket hozott a civil szervezetek (pártok) nyilvántartásba vételéről. A területi és az országos választási szervek (bizottság és iroda) nyugodtan tűri, hogy helyi politikai érzelmek alapján kétségbe vonják egy országban a tisztességes választások lebonyolítását.

Világosan látszik, hogy az országos választási szervek nem tudják a ellátni a szakmai irányítási feladataikat.

Újra a bíróságon sor, hogy érvényt szerezzen a jogállamiságnak! (Ha már erre a választáson induló pártok nem képesek!)

 



[1] http://hu.wikipedia.org/wiki/Ugocsa_non_coronat

 

 

http://hu.wikipedia.org/wiki/Ugocsa_non_coronat

4 komment

Címkék: kampány választás demokrácia pártok kormánypárt Európai Unió jóállam 2014 Magyarország Együtt 2014 magyar választások története 2014 abécé választásokra nemzetközi megfigyelés választópolgár kérdez

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr35568539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DFK 2013.10.17. 15:22:31

Ekkora egy nagy hazugságot. A PM is beismerte, nem volt szabályos a papírjuk, nem felelt meg annak a szabálynak, ami 1997 (!) óta létezik.

Dr. Tóth Zoltán 2013.10.26. 13:28:23

Azért mert ön csúnyán beszél, attól még nincs igaza.

DFK 2013.11.08. 10:32:46

@Dr. Tóth Zoltán: Attól, hogy szembesítem a hazugsággal, még nem beszélek csúnyán. És hát a tények csúnya dolgok kedves "szakértő" úr. Még a PM is beismerte, hogy hibáztak. Az a mondata, hogy "Békéscsabán a Fideszes többségű helyi választási bizottság törölte a demokratikus ellenzék közös jelöltjét." egyszerűen nem igaz. És ezt Ön is tudja.

Dr. Tóth Zoltán 2013.11.19. 21:17:28

@DFK: Ön úgy minősít engem, hogy nem ért a tárgyhoz. Hasonló a PM-hez. Megérdemlik egymást. Javasolom a jövőben a PM-nek írjon csúnyán, és ne a blogomon írjon valótlanságokat. Legyenek egymásnak a szégyenei!
süti beállítások módosítása