2013.06.04.
23:06

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Nem táncoltam a barackfa alatt

images_9_1370379988.jpg_259x194

Sokan arról beszéltek, hogy a barackfa alatt táncoltak nagyon sokan - a királyi tv híradó tudósítása szerint.

Sokan arról beszéltek, hogy egy korábbi világsikert aratott videó klip utánérzése alapján készült egy másik videó klip, amely nagyon gyenge minőségű.

Egy államtitkár (aki egy tartalmilag nem létező pártot képvisel a kormányzati koalícióban) magánvéleményt mondott a barackfa alatti táncolás zenéjéről és szövegéről. Az államtitkár magánvéleménye (?) szerint, a barackfa dal három (3) részből áll, melyek közül egy nagyon tetszik neki. Arra a kérdésre, hogy a háromból részből melyik az az egy, amelyik tetszik neki, nagyon divernyák választ adott: nézzük meg együtt, és majd megmondom!

Trianon emlékezés a barackfa alatt. Képzavar és értelmetlenség ebből a szempontból. A politika nem a racionalitás terepe, sőt, a jelenlegi kormánytöbbség kifejezetten a választók szélsőséges érzelmeinek a felkorbácsolásra hajt rá. Maguk a jobboldali politikusok nem táncoltak barackfa alatt, de a PR nagyon nyomatta az ügyet.

Értelmesen is beszélhetünk egy állami feladat adófizetői finanszírozása szempontjából az ügyről:

·         Ki hatalmazta fel a minisztériumi (KIM) ügyintézőt, hogy feladatot határozzon meg a állami oktatási intézmények részére barackfa éneklés és táncolás ügyében?

·         Ki hatalmazta meg a minisztériumi (KIM) ügyintézőt, hogy barackfa alatti táncolásra közpénzből közbeszerzés nélkül megrendelést finanszírozzon?

·         Kik voltak a közbeszerzési tanács tagjai (barackfa alatti táncolás szakértők), akik a győztes énekest, zenekart és táncolókat győztesnek nyilvánították?

·         Mi a jogalap arra, hogy iskolák a diákjogviszonyban levő tagjai számára feladatot rendeljenek el éneklésre és táncolásra? Kéretik bemutatnia nemzeti alaptanterv barackfa vonatkozásait!

Várom a divernyák választ az értelmes kérdésekre! A remény hal meg utoljára.

 

2 komment

Címkék: kampány választás demokrácia kormánypárt jóállam 2014 Magyarország fogyasztó védd magad! ... és ez nem vicc!

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr705344616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oldkarak 2013.06.05. 10:58:30

A barackból is van jó pálinka, de én a szilvát szeretem jobban még akkor is, ha cujkának, slivovicának vagy slivockának mondják. Ez még nem lenne baj. Az egymás talpára lépést hiába gyakoroltam, valahogy nem jött össze, ráadásul most se értem mi köze van a talpamnak Trianonhoz. Annak inkább, hogy rokonaim közül sokan lakhelyet változtatni kényszerültek a Benesové dekréty miatt, és az üzletben nekem is mondták - nem is olyan régen - odaát, hogy Nie hovorí po mad'arski, mivel hát Szlovákiában vagyunk.
süti beállítások módosítása