2013.03.25.
20:22

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Okosodik a pompa-tábornok

120509_kulonleges_osztalyfonoki_01-150x150_1_1364239213.jpg_150x150

 

A katasztrófavédők már kevesebb sms-t akarnak küldeni!

 

A 2013. március 14-ei katasztrófa után a katasztrófavédő központi szervezet „Belügyminisztérium” álnéven minden mobiltelefonnal rendelkezőnek sms-t küldött azzal a szöveggel: „Segítünk! Ha elfogyott a benzinje üljön át másik autóba!”. Március 15-én éjjel kaptam egy ilyen szövegű smt-t, de még 16-án is sokan kaptak segítséget ígérő sms-t, amikor már nem szorult a katasztrófavédők segítésére a lakosság.

Már korábban megemlítettem http://tothzoltan.blog.hu/admin/post/edit/5138496

, hogy a mobilszolgáltatók már 20 éve rendelkeznek annak a képességével, hogy a célzottan megállapítsák a területi elhelyezkedés alapján a vészhelyzetben levők földrajzi pozícióját. Azonban a pompa-tábornok, aki mindig új egyenruhát varrat magának, nem ismeri azt a lehetőséget, hogy a miképp kell a mobil szolgáltatók felé a rendelést feladni. Azonban tegnap este a kormány iránt elfogult televízióban bejelentette a „nagy felfedezést”! A jövőben csak a vészhelyzetben levőknek küldenek sms-t!

Gratulálunk a nagy felfedezőnek! Éljen és virágozzék a 20 éves tudás új felfedezése! A Föld bolygó jellegének az elismerése a katolikus egyháznak 400 évig tartott. A pompa-tábornoknak csak 20 évig tartott az új felismerés elismerése.

A mai napon, 2013. március 25-én újra van helyzet. Várom, hogy meleg lakásomban – még van áram és gáz – mikor kapok smt-t arról, hogy költözzek át egy másik lakásba!

Nagy megkönnyebbülés lenne, ha nem katasztrófavédő szervezetnek neveznék magukat, hanem tűzoltóknak.

A tűzoltó, ahol tud, ott segít! A katasztrófavédők a katasztrófát védik, nem az embereket.

Az emberek már tudják a különbséget! Hajrá tűzoltók!

 

4 komment

Címkék: vészhelyzet 2014 Magyarország fogyasztó védd magad!

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr565171387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tűzvályó 2013.03.29. 06:57:01

Sem Pompa tábornok, sem a blog írója nem ért hozzá, mivel az SMS alkalmatlan veszélyhelyzeti kommunikációra, a tömeges SMS küldés nem tud megvalósulni rövid idő alatt célzottan:
www.langlovagok.hu/tuzvonal/762_balul-sult-el-a-belugyi-sms

Dr. Tóth Zoltán 2013.03.29. 18:04:31

@Tűzvályó: Kedves Tűzvályó Asszony/Úr! Ön nem képes engem a nevemen nevezni, pedig az nyilvános. Megszólítom Önt a titkos nevén. Az ismeretlenség homályából nagyon könnyű súlyos megjegyzéseket tenni! Különösen könnyű az ismeretlenségből mindenkit tudatlansággal vádolni, anélkül, hogy egyetlen érdemi mondatot írna valaki. Ön éppen ebbe a kategóriába tartozik! Hülyézi a fönökét (ha Ön tűzoltó), és hülyézi a blogírót, aki a valóságot írja. Az Ön hozzá nem értését világosan megértheti bárki, aki már használt mobil telefont több helyszínről: tudok mobilozni a lakásomból és az utcáról is! Hogyan tudok telefonálni a mobilról, ha a szolgáltató nem "látja", hogy hogy 20 méterrel odább mentem?! Tehát "látja" a szolgáltató a telefonomat/személyemet. A márciusi sajnálatos események alkalmával nem a szolgáltatókat hibáztattam, hanem a megrendelőt! Ki volt a megrendelő az sms-k elküldésére? Ki küldte el "időn túl is" a meg nem rendelt sms-ket? Amennyiben felfedi személyének titkosságát, akkor készen állok további szakmai vitára. Addig Ön Pompa tábornok embere. Sajnálom Önt.

Csumega 2013.04.29. 23:06:30

Kedves Dr. Tóth Zoltán Úr! Csak véletlenül találtam rá erre a cikkére (nyomtató telepítés/ próba során), amit őszintén sajnálok. "Tűzvályó" nevezetű kommentelő nagyon nagy valószínűséggel nem volt/nincs/nem lesz tisztában sem a veszélyhelyzeti kommunikációs műszaki lehetőségekkel, sem pedig a szolgáltatók felkészültségével. Az, hogy "Tavaszi Tél Tábornok"-ot nem ismeri, még megbocsátható. Én - sajnos - ismerem.

Amit a cikkben leírt, azzal egyetértek, mégpedig mélységeseen. Kár, hogy nem volt alkalma/ideje idézni néhány berendelt/önként bevonult tűzoltó tapasztalati véleményét. Akkor talán - de csak talán - "Tűzvályó" sem írta volna meg hüjeségeit.

Kívánom Önnek, hogy még sok IGAZ cikket írjon és tegyen közzé!

Dr. Tóth Zoltán 2013.04.30. 09:36:36

@Csumega: Köszönöm a bátorító szavakat! Érdeklődöm, hogy a Számoljuk együtt szavazatokat 2014-ben!" programban? Május 1-jén 11-13 óra között személyesen is találkozhatunk a Városligetben?!
süti beállítások módosítása