2013.02.18.
21:12

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Összefogás hiányában csökken a demokratikus ellenzék támogatottsága – színházi jegyzet

alfoldi-b_1_1361218198.jpg_400x268

 

A volt Május 1 mozi helyén működő színházba érdemes elmenni

 

2013. februárjában csökken a demokratikus ellenzéki pártok támogatottsága. Csökken az MSZP szavazótábor, csökken az Együtt 2014 támogatottsága, csökken, sőt a mérhetőség határa alá süllyed a DK szavazóinak a száma. Az LMP egy része a jelenlegi kormánypártok felé tart, a párbeszédre hajlandók nem mérhető szavazóbázissal rendelkeznek. Ugyanakkor 55%-ra növekedett a bizonytalan szavazók aránya. Új liberális pártok is alakulnak, akik még a mérési listára sem kerültek fel. Más liberális pártok jogilag nem is akarnak pártok lenni. Hasonlóan az MSZP szatelit (bolygó) mini méretű pártjaihoz (pl. SZEM).

Minden demokratikus ellenzéki párt az összefogás szükségességét hangsúlyozza, midőn konkrétan mindent megtesz az összefogás ellen.

Nehéz eldönteni, hogy Shakespeare, Moliere vagy G.B Show színműveit idézzük-e jelen helyzetben: a királydrámák, a fösvények vagy a kuplerájosok mesterségét űzőket látjuk-e a magyar valóság jelenlegi színpadán?!

Érdeklődöm Önöktől, hogy akarják-e a magyar választópolgárok II. Richard, Tartüff és Warrenné összefogását Faust ördöge és Júdás koalíciója ellen?!

A volt Május 1 mozi színpadán Vaknyugat címén testvérháborút láthatnak két felvonásban, Alföldi szereplésével.

Akar Ön kétpárt-rendszert? Én nem akarok. Sem kétpárt-rendszert, sem testvérháborút.

 

komment

Címkék: választás demokrácia pártok kormánypárt filmszínházirodalom 2014 Magyarország fogyasztó védd magad! ... és ez nem vicc!

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr795087738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása