2012.12.02.
22:34

Írta: Dr. Tóth Zoltán

A jobbik bezárva társadalmilag és politikailag

nem_hero_1_1354483838.jpg_720x405

„NEM” – ből „IGEN” lehet

Érdemes volt ott lenni a Parlament előtt!

2012. december 2-án, vasárnap, délután 3 órára hirdette meg az „Együtt Jeruzsálemért” alapítvány a tiltakozó nagygyűlését a jobbik ellen. A konkrét ok egy jobbikos képviselő „zsidólistázási” javaslata volt. Azok jöttek el a Parlament elé, akik ellenzik a jobbikos javaslatot.

Az Országgyűlés épülete előtt  a magyarok kinyilvánították, hogy a náci, fasiszta nézeteket hirdető és a náci, fasiszta gyakorlat magyarországi bevezetését javasoló politikai nézetek karanténba kerülnek. A karantén egy elkülönítő zóna, amelyen belül nem fenyegeti semmi a bezártak szabadságát, de nincs lehetőségük a fertőzés továbbterjesztésére.

Az első szónok Rogán Antal (Fidesz frakcióvezető) volt, aki tisztességgel határolta el magát és családját az erkölcsi és politikai mételyt jelentő jobbikos javaslattól. Pártja nevében nem beszélt, de mondandója az egyes emberek számára nagyon fontos volt: megbecsülést érdemel minden magyar részéről, hogy képes volt kiállni sok-sok magyar elé: „Ezt már nem engedjük, Magyarország megvédi polgárait!” –felkiáltással. Rogán nem foglalkozott sem a kormány, sem az ellenzéki politikával, de becsülettel helyt állt személyesen a jobbik ellen.

Bajnai Gordon minden honfitársát szólította meg: „BÉKÉBEN AKARUNK ÉLNI!”  Nem csak a zsidók, hanem a cigányok megkülönböztetése ellen is határozatottan szót emelt, és név szerint is megnevezte a legyilkolt cigány áldozatokat, akik ennek az eszmének az áldozatai voltak. „A nácik összeegyeztethetlenek az élettel!”

„A nácikkal szemben mindenkivel össze kell fogni, de a hatalomért nem lehet mindenkivel összefogni!” – nagy ováció és taps közszöntötte Bajnai kijelentését, amely határozottan a - jobboldali és baloldali - centrumot megszólító beszéd volt.

Az MSZP elnöke, Mesterházi Attila, a baloldali érzelmű szavazókat szólította meg. A politikai közbeszédben radikális újításként jelent meg, hogy politikai követelményeket támasztott a a kormányzati többséggel szemben, a parlamenten kívül – nagy tömegtámogatás mellett – követelte, hogy a Kossuth tér maradjon a demokraták tere és ne alakuljon át Horthy emléktérré, és a jelenlegi miniszterelnök hétfőn, holnap a saját hangján határolódjon el a jobbiktól.

„JOBBIK OSZOLJ!” – skandálta a szónok után a tüntető tömeg.

Ungvári Tamás, a szavak mágusa, méltó volt korábbi teljesítményéhez: „ÉN NEM AKAROM A BAKANCSOK CSATTOGÁSAIT HALLANI AZ UTCÁKON, NEM AKAROM LÁTNI A CIGÁNYONYOZÓKAT ÉS A ZSIDÓZÓKAT! Erkölcsleg el kell szigetelni azokat, akik azt akarják, hogy féljünk!”

„Nem félünk, nem félünk!” – válaszolt a tüntető tömeg a szónoknak.

A szavak mágusa a meghirdetett „NEM” szlógenből képes volt „IGEN”-t varázsolni a magyar kúltúra támogatására.

Egy felemelő délután volt az Országgyűlés épülete előtt. Utoljára ilyent 1989. október 23-án éreztem a Parlament előtti téren. Remélem a 2014. évi országgyűlési választások utáni éjszaka is ott leszek, és ilyen érzésekkel lehetek teli: ÚJRA VAN MAGYARORSZÁGNAK JÖVŐJE!

 

Szólj hozzá!

Címkék: pártok előválasztás MSZP Bajnai 2014 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr934944007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása