2012.07.30.
16:49

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Jogtalanul megbírságolnak a hivatali szervek, és közben a bűnözők kirabolják a lakásodat!

22bcf823-7f65-45dc-9cb3-5c5b6d34a08d_1_1343659185.jpg_450x325

 

2080 Ft parkolási pótdíj és 14 605 Ft kerékbilincs befizetés kötelezettség,

 

mialatt kirabolják a lakásodat

 

A nevüket és arcképüket titkoló hivatalos személyek, akik parkolási díj meg nem fizetéséért megbüntethetnek és szabálytalan parkolásért kerékbilincset rakhatnak az autóra, 2012. július 30-án, hétfőn , 12,06-13,21 óra között a következő tevékenységet végezték egy békés és törvénytisztelő állampolgár kárára Budapest VII. ker önkormányzat területén.

 

Az István utca 9. sz ház előtt leparkolva az autómmal, kézpénzzel fizettem volna a parkolási díjért. Az automata azt írta ki, hogy „nem működik”, ezért az István utca-Bethlen  tér sarkára mentem fizetni (50 m). A parkolójegy tanúsága szerint 12,06 órakor fizettem, és az ER-PARK Kft. 105 ellenőrének fizetési felszólítása szerint 12,06 órakor  parkolójegy nélkül parkoltam. A még az autóm mellett álló parkolóőr közölte, hogy már nincs módja az érvényes parkolójegyet figyelembe vennni, mert már lefényképezte az autómat, menjek az ügyfélszolgálatra.

2080 Ft pótdíjat kellett volna befizetnem 5 munkanapon belül, késés esetén 6560 Ft a bírság. Személyes befizetés az ER- PARK Kft.  Peterdy u.6.sz alatti  ügyfélszolgálatban. Az István utca 9. alól átautóztam az ügyfélszolgálat elé, az érvényes parkoló cédulámat magammal vittem az ügyfélszolgálati ügyintézőhöz. Az ügyintéző a hibájukat szóban nem ismerte el, a bocsánatkérés lehetősége fel sem merült, de az érvényes jegyem és a számítógépe alapján elfogadta az állításomat és törölte a jogtalan büntetést (ÜP 30609/2/1) iktatószám alatt).

A rövid idejű ügyintézésből visszatérve a ház előtt parkoló autómhoz, éppen kerékbilincset szerelt egy ember az autóm egyik kerekére. Méltatlankodásomra az volt a válasz, hogy nincs parkolójegyem. Hiába mutattam fel a 2 perce született mentesítésemet és az érvényes parkolójegyemet, kattant a bilincs és vége. „Mi nem tudhatjuk, hogy maga hol volt!” –mondja királyi többesben az egyik. „Maga még kettő szabálysértést követett el!”-mondja a másik. Már nincs mint tenni, fizetni kell. Itt helyben fizetni nem lehet, csak a Százház utca 10-18. sz.  alatt. Kaptam a királyi többestől egy elismervényt is (sorszám:0086427), mely szerint a (pontos rendszám) nagy AUDI tipusú autómat Wesselényi utcában érték tetten. Az én autóm kis Suzuki és Peterdy utcában parkoltam és volt érvényes parkolójegyem.

A bilincs ellen nincs mit tenni. Az Erzsébetvárosi Közterület-felügyelet irodájában be kell fizetni a 14 605 Ft-t készpénzben (Nyugta: 000764), majd az ügyintéző  telefonon engedélyezi a „leszerelőnek”  a nagy AUDI-ról a bilincs levételét. Reklamálásomra, hogy nekem Suzukim van, a részemre már korábban átadott nyomtatott nyugtát, amely az AUDI pénz általam történt befizetését igazolta, az ügyintéző kézzel átírta Suzukira.

Vissza a lebilincselt autómhoz, várhatom a leszerelést. 13,21 órakor, amikor lejárt az érvényes parkolócédulám, kikattant a bilincs és már is szabad voltam az autómmal együtt.

Hogy mikor kapom vissza a jogtalan bilincselés alapján jogtalanul elvett 14 605 forintomat? Egyenlőre nem foglakozom az üggyel, mert a feleségem 13,22-kor értesített, hogy most hívta telefonon a XI. kerületi rendőrkapitányságot, hogy amíg a lakásból távol voltunk, addig a lakásunkat kirabolták…Elvitték a tv-t, a fridzsidert, a konyhai eszközöket, porszívót, stb. A rendőrséget várja a lakásban a felújítást elkezdő vállalkozó is, mivel az összes bekészített gépét, eszközét és anyagát is elvitték!

Békés, adófizető és törvénytisztelő polgárok! Resszkessetek a a pénzbeszedésből élő rendvédelmi szervek egyes tagjaitól! Melyikektől? Amelyikeknek nincs nevük és arcképük, csak azonosítójuk!

 

És ez nem vicc!

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: rendőrség kormánypárt jóállam

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr54686977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása