2012.07.26.
14:26

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Ne legyen a magyar dinnye 99 Ft-nál olcsóbb!

images_4_1343305128.jpg_230x219

Élénk mosollyal néztem Budai feljelentőgépet  (van Pesti is), hogy a tv híradó kamerája előtt egy tálca felszeletetelt dinnyével rohangászik a vásárlók között és kínálgatja. A tudósítás alá még hangot is tettek: Magyar dinnye! Magyar dinnye! – mondogatta a feljelentőgép, majd a ripoter tudálékos hangon tájékoztatta a nézőket, hogy ’Magyarország a világ 3. legnagyobb dinnyetermesztője’.

Na végre : a világon harmadikak vagyunk valamiben! Kormányunk megtörte a világpiac korlátait és elárasztjuk jó minőségű görögdinnyével az eu 26 országának a piacát! Határ a csillagos ég!

És akkor jöttek a részletek bevásárlóközpontokkal, : 1. a kormány abban egyezett meg a bevásárlóközpontokkal, hogy nem árusítanak külföldről származó dinnyét. Na jó, volt már ilyen 1844-ben, Magyar Védegylet, minden magyar magyar ipari terméket vásárol! (A magyar terméket a német iparosok és kereskedők állították elő és adták el döntően németeknek, akik Pest-Budán laktak. De ne vesszünk el a részletekkben!). 2. A görögdinnye ára kilónként nem lesz olcsóbb 99 Ft-nál.

Vagyis a jelenlegi kormány árdrágító kartell-szerződést kötött esküdt ellenségeivel a muntinacionális bevásárlóközpontokkal a drágább dinnye eladására.  Először azt hittem, hogy rosszul hallom! Budai dinnyetálcás feljelentőgép nem fordulhat a nép ellen! A jelenlegi kormány nem ronthat rá nemzetére a dinnyeffrontoton! De bizony, vegyük meg a drágább dinnyét, hogy a dinnyetermelőnek jó legyen a sok bevétel, a kormánynak jó legyen a sok adóbevétel, a vevőknek meg jó legyen a dinnye. És tudják mit: a görögdinnye savanyú volt! A jövő héten a jelenlegi kormány a paradicsom, 2 hét múlva a parikafronton köt árdrágító kartell-szerződéseket. Így szerencsére a lecsó egyikfele mindig olcsóbb lesz!

 

 

 

2 komment

Címkék: kormánypárt Európai Unió jóállam

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr974679710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SpaceboyDesign · http://www.honlapkeszites-webgrafika.hu/ 2012.08.05. 16:22:41

Ma autóval menet láttam:

Isaszeg, CBA, 75 Ft a dinnye.

tibapó 2012.08.07. 11:08:45

Sarkadon 59-ért kapni isteni mézédes sárga bélűt.
süti beállítások módosítása