2012.05.09.
16:41

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Fizessenek adót a szegények!

A telefonadóval is a gazdagok járnak jól

Ma tárgyalja a kormány a telefonadót. A kormány nem egyeztet senkivel az adózók közül: sem egyénekkel, sem szervezetettel, sem pártokkal. A távközlési társaságokkal folytatott tárgyalások megszakadtak, és pénteken már az Országgyűlés előtt lesz a törvényjavaslat.

Évközbeni diktátumként jelenik meg az új adó, amely a 16%-os személyi jövedelemadóhoz hasonlóan a gazdagokat támogatja és a szegényeket sújtja.

Mindenki, aki telefonál 10 percig az új adótól mentesen teheti, 10 perc után a telefonadót fizetni kell mindenkinek egy maximum összegig. Ez a maximum lakossági fogyasztónként 700, vállalati felhasználóként 2500 Ft lesz (várhatóan).

Miért kedvezőtlen ez a szegényeknek? Azért, mert a szegények kevesebbet telefonálnak, így gyakorlatilag minden telefonjuk után az adót meg kell fizetniük.

Miért kedvező ez a gazdagoknak? Azért, mert sokat telefonálnak, de csak maximum 700 Ft-ig kell az adót megfizetniük, utána mentesülnek az adó alól.

A kormánynak megint saját maga és az általa képviselt csoportok felé hajlik a keze.

A válság terhei megint az alacsonyabb jövedelműekre hárul nagyobb részt. Ennyit az arányos közteherviselésről.

komment · 1 trackback

Címkék: kormánypárt

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr454498599

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1354. Telefonadó – a szlovák megoldás 2012.05.14. 10:16:45

Véreim, magyarok! A cégbejegyzés, a rendszám, és a számlanyitás után a telefonadóra is van szlovák megoldás. Hátránya, hogy csak lakosság egy része élhet vele, az viszont olcsón és jutányosan teheti ezt. És főként: adómentesen. A megoldás: O2 Paušál.&n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása