2012.05.09.
16:46

Írta: Dr. Tóth Zoltán

16%-osok pártja

A jelenlegi kormánypártnak a valódi neve: 16%-osok pártja. Az 2010. évi országgyűlési választások óta mintegy egymillió szavazó elpártolt a jelenlegi kormánypárttól és a „nemszavazók” vagy bizonytalan szavazók táborában állomásozik. Az elpártolók eddig nem pártoltak át másik párthoz vagy pártokhoz.

Örvendetesen csökken tehát azok száma, akik belátták, hogy a kormánypártok olyan társadalom-politikát folytatnak, amely egy magyar burzsoá társadalmi csoport, egy magyar multinacionális csoport kialakulását és egy új, az állam, az adófizetők pénzén finanszírozott középosztály létrejöttét célozta meg. A rendszerváltás után kialakult középosztály alsó felét a kormány magára hagyta, és az alacsony jövedelmű/szegénysorsú társadalmi csoportoktól a társadalmi szolidaritást keményen megvonta és bünteti.

A jelenlegi kormánypárt gazdaság-politikája ezt a társadalom-politikai célt az adópolitikával támasztja alá.

A 16%-os személyi jövedelemadó bevezetése a bruttó 250-300 ezer havi jövedelemmel rendelkező dolgozókat még sújtja, azonban az ennél jelentősebb munkajövedelemmel rendelkezőket jelentősen premizálja.

Ez a társadalmi csoport amely élvezi a 16%-os Szja előnyeit. A korábbiakhoz képest stagnáló bruttó jövedelem mellett is lényegesen megnőtt a nettó jövedelem, hiszen mintegy 50%-kal kevesebb Szja-t kell fizetniük. Akiknek viszont az elmúlt két évben növekedett is a jövedelmük, azok elmondhatják, hogy közeledik a paradicsom, ez a kormány nagyszerűen dolgozik.

A 16%-os Szja előnyeit közvetlenül élvező társadalmi csoport létszáma mintegy 1 millióra tehető. (Ha a családtagokat is hozzászámítjuk, akkor a 2 milliót is elérheti.) Ez a csoport szilárd társadalmi bázist jelent a kormány számára. Ez az 1 (+1) millió szavazó csak akkor hagyja el a jelenlegi kormánypártot, ha egy másik párt 15%-os Szja-t ígér. Tehát ez a társadalmi csoport nem vándorol el politikai-ideológiai okok miatt, nem zavarja a társadalmi szolidaritás hiánya. A 16%-osok a ZSEBÜKRE SZAVAZNAK.

Ha lenne olyan kalandor párt, amely 2014-re beígérné a 15%-os Szja-t, akkor ez a társadalmi csoport habozás nélkül követné ezt a pártot, és a jelenlegi kormánypárt ellen szavazna. Reméljük nem lesz ilyen kalandor párt?!

Szólj hozzá!

Címkék: kormánypárt

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr664498609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása