2012.02.01.
20:31

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Első választók a Bocskaiban, Szerencsen

Dr. Gál András a Bocskai Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója hívott meg Szerencsre, hogy az "első választó" korú diákokkal beszélgessek a demokratikus választások jellemzőiről és lebonyolításáról. Szívesen tettem eleget a felkérésnek. Egyetértek Kocsis József tanár záró szavaival: "A választáson való részvétel erkölcsi kötelesség!".

Önnek van javaslata arra, hogyan lehet az első választó korúakat motiválni a választáson való részvételre?

1 komment

Címkék: elsőválasztók

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr484045249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

liberaliss 2012.02.02. 22:00:23

1987-ben először mentem el tanácsülésre :-) Akkor ott épp az volt terítéken vajon miért nem vesznek részt a város lakói a lakossági fórumokon?

Azt gondolom, ha meg lehetne magyarázni mi változik attól, ha elmennek a fórumokra, választásokra, stb. talán aktívabbak lennének.

És persze ha jobban értenék (mert már az iskolában tanulnának róla)a társadalom működését, talán az is segítene.

Kérdés: ebben (egy bizonyos szinten felettieknek) a következmények nélküli országban érdemes-e aktívnak lenni?
Ha hitelt érdemlően, jó példákkal bizonyíthatóan előadható, hogy igen - akkor talán.

Az én 25 éves közéleti és civil ténykedésemmel szerzett tapasztalataimmal nem igazán tudok pozitív példát előrángatni. :-(

Ez inspirálhat arra is, hogy ne csináljanak semmit, és persze arra is, hogy épp ennek megváltoztatása érdekében legyenek aktívak, érdeklődök.
süti beállítások módosítása