Minden évszakban készíthetünk magunknak kolbászos sült zöldséget. Ha csak magamnak főzök, és nem várok vendéget sem, akkor a bevásárlólista a következő: egy szál sárgarépa, egy csokor újhagyma, 1 db burgonya, 1 db paradicsom, egy zeller gumóból a fele, egy szál füstölt kolbászból a negyede. A kamrából előveszünk egy kanál kacsa zsírt, mert ilyen keveset nem lehet vásárolni.
A metódus is egyszerű és nagyon gyors. A kacsa zsírra rátesszük a kolbászkarikákat, majd a feldarabolt újhagymát. Kicsit pirítjuk, majd jöhet a vékony, nagy karikára vágott krumpli és kockázott, zeller, sárgarépa és paradicsom. Ha nagyon erősen sül, akkor 2 evőkanál vízzel csillapítjuk a sülést, mielőtt odakapna. Egy szelet barna vagy teljes kiőrlésű kenyeret még a cukor érzékenyek is ehetnek hozzá.
Ebben az ételben minden benne van, ami élethez szükséges és finom is.