2022.01.11.
09:00

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Magyar pornó párt

2022: rasszisták után pornósok!

A korábbi jobbikos (rasszista, valódi néven fasiszta) párt jelentkezése után özönöltek a kamupártok a 2014 és 2018 évi választásokon. Felvették a kampányukhoz garantált állami pénzt, elköltötték, és nem fizették vissza a kötelezően visszafizetendőket. Élnek, mint Marci hevesen, majd újjáalakulnak!

Van azonban új a nap alatt. Megjelentek a pornó ipar képviselői is a színen, akik a részt követelnek magunknak a gazdasági után a politikai hatalomból is. Mennyire hiányzott a pornó-prostituált tevékenységből élők társadalmi csoportjának a képviselete a magyar állami és politikai rendszerből!

A magyar jogrendszerben még élnek a liberális demokrácia jellemzőiként elfogadott pártalapítási szabályok. Tíz felnőtt magyar állampolgár a közhatalomban való részesedés céljából pártot alapíthat, és indulhat a választáson. A pártnak az alapító okiratában csak arról kell bizonyosságot tennie a bejegyzésre jogosult bíróság előtt, hogy nem tör a hatalom kizárólagos birtoklására, és főleg nem teszi ezt fegyveres úton. Írói munkásság részeként még beírhatják társadalomboldogító elképzeléseiket, de nincs ellenőr, aki számonkérné a párton a leírt céljaik megvalósulását.

Az első szabad parlamenti választásra 60 párt alakult (1990). A választási rendszer szabályai (lépcsőzetesen nehezülő jelölés, 2 szavazatos, 3 féle mandátumos rendszer) erősen csökkentette az esélyes pártok számát (18), majd a választópolgárok szavazatai tovább szortírozták a pártokat és csak 6 jutott be az országgyűlésbe.

A belpolitikai küzdelmek átalakították a pártok rendszerét. Az első kormánypárt (MDF), 8 pártra szakadt szét, majd mindegyik megszűnt 20 év alatt. A rendszerváltás második legerősebb pártja (Szdsz) fokozatosan felélte az elnökeit, és már csak nevében él. Az FGKP majdnem köztársasági elnököt adott (Torgyán), de a Fidesz leszalámizta, majd szavazóbázisába olvasztotta a kisgazdákat (tisztelet a kivételnek). A kereszténydemokraták a rendszerváltás idején koalíciós partner volt kormányban, mára csak miniszterelnök-helyettese van, tagsága nincs. Az Mszp 1990-ben 11%-át, érte el a szavazatoknak, majd felfejlődött 42%-ra, és jelenleg 6% körül mozog. A sokpárt-rendszerből a kétpárt- rendszer felé halad a magyar pártstruktúra.

A demokrácia lényege, hogy a választók a szavazataikkal fejezhetik ki a kormánypártokkal való elégedettségüket vagy hatalomváltás igényét.

Kérdés azonban, hogy a kormány megalakításában mekkora szerepe legyen a pornóiparnak és a prostitúciónak. A polgári társadalomban már bevett tevékenységgé vált a bordélyházak üzemeltetése, és csak G. B. Shownak a Warrenné mestersége c. drámájában vetődött fel erkölcs kérdésként, hogy a bordélyházi profitból kinek szabad részesedni? 1950-ben az ENSZ a tagállamok egyetértésével megtiltotta a bordélyházak működtetését, azonban a prostitúció és az abból kifejlődő pornó ipar előbb búvó patakként, majd a parlamentek törvényes gazdasági tevékenységként engedélyezték a működésüket. A magyar kormányok többször is nekifutottak a „türelmi zónák”, a „vigalmi negyedek” kialakításának, de valami mindig megakadályozta a cél elérését. A prostituáltak elérték a saját szakszervezet létesítés jogát, de a pornó ipar sokszorosára tudta emelni profitját, így egyre nagyobb gazdasági erővé vált. Már csak a „gyermekpornó” ipara büntetendő cselekmény.

A pornóból kifejlődött gazdasági erő - íme - politikai hatalmat is kér magának![i] – ezt tudtuk meg Friderikusz által készített interjúból. És ennek a gazdasági erőnek a maga „munkavállalóival és klientúrájával” meg is lesz az ereje ahhoz, hogy 106 egyéni jelöltet és országos listát állítson 2022-ben. A társadalmi választ a szavazás végeredménye adja meg.

Brecht Koldusoperájából[ii] tudjuk, hogy fejlődőben van a koldus-ipar is, ezért majd ők is részt akarnak venni a közhatalomban. A rasszisták már európai szinten szerveződnek. Az általános erkölcsvesztés állapotában élünk.

Csak egy társadalmi rétegnek nem lesz soha pártja: a szegény embereknek.

Szólj hozzá!

Címkék: választás 2022 országgyűlési választás 2022 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr6416809696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása