2021.04.21.
15:35

Írta: Dr. Tóth Zoltán

A Biblia emberei: Bitó László

A Biblia emberei c. sorozat következő vendége Bitó László, kutató-orvos és író, aki már 16 kötetet publikált, és megjelenés alatt van angol nyelven „Az engedelmesség átka - Ábrahám” c. könyve is. Ábrahám készen áll az Isten akarata szerint gyermekének a feláldozására. Már emeli a kést Izsákra és (Rubens értelmezése szerint) csak egy angyal akadályozza meg Ábrahámot az engedelmeskedéstől.  Ad-e értelmezhető gondolatot a mai emberek számára az ősi történet? – erről kérdezi a szerzőt Tóth Zoltán. A beszélgetés szünetében Morricone: Ábrahám c. zenekari művét hallgathatjuk meg.

Szólj hozzá!

Címkék: filmszínházirodalom Civil Rádió Tóth Zoltán Budaörsi Olvasókör Budaörsi Városvédő Egyesület 2021 Magyarország Biblia emberei

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr216508600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása