2020.12.25.
19:25

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Civil Rádió Olvasókör: 2020 évvégi összegezés

Civil Rádió „Olvasókör”

2020. évi műsorok vendégei

A Civil Rádió „Olvasókör” c. műsorában 2016. óta minden hétfőn 20-21 óra között a művészet, a tudomány és a közélet jeles szereplőivel beszélgettem.

„A művészet szabadsága, a tudomány racionalitása, és a közélet tisztasága” ez a műsor szignáljában mindig elhangzó jelmondat.

2019-ben a média hatóság megvonta a Civil Rádiótól a földi sugárzás lehetőségét, és többen is vészmadárkodtak, hogy összeomlik a rádió csapata. Azonban a szerkesztő-műsorvezetők többsége továbbra is önkénteskedik, és így készítik a műsorokat.

Kik szerepeltek 2020-ban az Olvasókörből elhangzott 52 adásban?

A művészek között írók, zeneszerzők, filmkészítők, színészek egyaránt szerepeltek: Markó Béla, Wolf Péter és Wolf Kati, Horváth Péter, Spiró György, Kamarás István, Szalay Kriszta, Galkó Balázs és az Europa Village nemzetközi írócsapata.

Közéleti szereplők: Karácsony Gergely, Boros Péterné, Bartus László, Máté Antal, Mórocz János, Petschnig Mária Zita, Hanti Vilmos, Kiss László. Kéri László új oldaláról mutatkozott be a honfoglalás kori történelem kutatójaként.

Ünnepi műsorok is készültek: március 15. alkalmából Horváth Béla hadtörténész és a karácsonyi ünnepi műsorban Iványi Miklós lelkész szerepelt.

2020 a járvány éve is, ezért a témát több szempontból is megvizsgáltuk: Gáspár Lajos járványügyi szakorvos, Komáromi Zoltán háziorvos, Iványi Gábor az Oltalom Egyesület elnöke, Beer Miklós püspök, Vörös Imre alkotmánybíró, Kökény Mihály politikus közreműködésével.

Az Európai Unió stratégiai kérdéseit Simai Mihály akadémikussal és Valki László emeritus professorral tekintettük át.

In memoriam sorozatban Antall Józsefre, Göncz Árpádra, Szüdi Jánosra és Lukács Györgyre emlékeztünk.

A rasszizmus okairól Póczik Szilveszter kutatót és Groó Diana filmrendezőt kérdeztem.

A Trianon c. sorozat résztvevői voltak: Huncik Péter (Szlovákia) Markó Béla (Románia), Dallos György (Németország), Romsics Ignác, Egry Gábor és Földes György történészek.

Az Oltalom Karitatív Egyesület és a Budaörsi Olvasókör  Olvassunk és Főzzünk! projektjét Gerendás Péter, Koncz Zsuzsa és Spiró György köszöntötte.

A Civil Rádió Olvasókörének nevében köszönöm minden vendégünknek a részvételét, a munkáját és a hallgatóink számára nyújtott élményt!

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok a Civil Rádió Minden hallgatójának!

Tóth Zoltán szerkesztő-műsorvezető

Szólj hozzá!

Címkék: filmszínházirodalom Civil Rádió Ünnepek Budaörsi Olvasókör 2020 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr5516357504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása