2020.08.18.
16:28

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Mínusz harminc 2.

A magyar választási iroda vezetőjeként mentem Bécsbe az osztrák kollégámhoz, hogy a segítségüket kérjem, mert a tapasztalataim szerint egyes pártok (minden párt) választási csalásokat követett el az első szabad választásokon. Hogyan lehet a csalásokat megakadályozni, megelőzni? Nagyon udvariasan fogadtak a bécsi választási irodán. A kapuban egy csinos hölgy várt minket. Kaptunk kávét (fejenként fél litert), aprósüteményt, két kisméretű osztrák-magyar zászló volt az asztalon. Gratuláltak az első szabad választások sikeréhez, érdeklődtek, hogy ki a választásokért felelős új magyar belügyminiszter. Miután feltettem a kérdéseimet, teljesen értetlenül néztek rám. Majd halk tanácskozás után, azt a választ kaptam, hogy Magyarország szabad ország, amely képes arra, hogy tiszta választásokat bonyolítson le. Ausztria képes arra. Majd megkérdezték, hogy először járunk-e Bécsben, és jó utat kívántak hazafelé.

A delegáció tagjaként velünk tartó magyar diplomata folyamatosan hangoztatta, hogy a tárgyalások előkészítése milyen pompásan ment, és nem érti a hirtelen elzárkózást. Mivel a 4 órásra tervezett hivatalos program 45 perc alatt lezárult, ezért azt javasolta, hogy autóval nézzük meg Bécset az ő idegenvezetésével. Mivel jobb dolgunk nem volt (és pénzünk se, mert 12 óránál rövidebb külföldi tartózkodásra nem járt akkor napidíj), így a követségi autóból néztük Bécs nevezetességeit. Egy kicsit kiszálltunk sétálni az István (nem a Szent István) templom közelében. Egyszerre csak azt látom, hogy egy kutyás ember lehajol és a kutyagumit beleteszi egy zacskóba. A magyar diplomata rutinosan válaszolt a fel sem tett kérdésre: igen, Bécs főpolgármestere elrendelte a kutyagumi fölszedését egy zacskóba, és minden utcában zacskó gyűjtő edényt helyeztek el. Aki nem szedi fel, azt a rendőr megbünteti. Évekkel később Demszky Gábor is elrendelte a kutyagumi gyűjtését Budapesten. Éljen! Az emlékezetes (sikertelen) bécsi hivatalos látogatásom után 30 évvel már a budaörsi kutyasétáltatók jó része is (nem mindenki) fölszedi a kutyagumit. Lám-lám kutyagumi ügyben felzárkózunk az osztrákokhoz! Minden kormány megígérte, hogy utolérjük életszínvonalban az osztrákokat. Ez még nem sikerült, de kutyaszar mentes lépéseket már tehetünk!

Szólj hozzá!

Címkék: ... és ez nem vicc! 2020 Magyarország Minusz harminc

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr9416168290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása