2020.03.15.
14:01

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Március 15 - családiasan

Március 15 - családiasan

A parlamenti pártok egyetértenek abban, hogy nem kell megünnepelni március 15-ét. Soha nem látott egyetértés a parlamenti pártok között 2020-ban!

Tekintettel arra, hogy a mi családunkban a március 15. egyben családi ünnep is, ezért körbe néztem, hogy családunkban mely parlamenti pártok képviselői vannak jelen. Megállapítottam, hogy egyik sem, bár szavazni mindenki elmegy.

Milyen legyen a családi március 15-e? Minden generáció képviseltetve van: iskolások, egyetemisták, dolgozók és nyugdíjasok. (Gondoltunk az eltávozott dédszülőkre is.)

Március 15-én 11 órakor sütött a nap, enyhe szellő fújdogált, és öreg meg fiatal kutyánk vidáman acsarkodott a kerítéseken belül levő kutyákkal.

Budaörsön a Petőfi (márciusi ifjú és elesett a csatában) utcáról bekanyarodtunk a Kossuth (pénzügyminiszter, majd kormányzó) utcába. Végig gyalogoltunk a régi temetőig, amelynek sarkában áll a kettős Kossuth szobor: a fiatal Kossuth szembe néz az öreg Kossuth-tal. (Lásd Karinthy Frigyes: Találkozás egy fiatalemberrel.)

Elhelyeztük a virágokat. Kiültetésre is alkalmas petúniákat hoztunk, és miután elhelyeztük az önkormányzat koszorúja mellett, meg is locsoltuk egy kis palack vízzel (fenntartható fejlődés: holnap is eljövök meglocsolni). A koszorúzás (virágozás) alkalmával nem tartottunk beszédet, hanem fényképezkedtünk, és elindultunk az ünnepi, családi ebéd felé.

A gyerekeknek rák-kagyló levest főztem, az dolgozóknak kolbásszal töltött szűzérmét, a nyugdíjasoknak sárgarépás sült krumplit zöld salátával. Még délután is sütött a nap.

Március 16-ától az iskolák szünetelnek a koronavírus miatt. A pártok örülnek, hogy nem kell találkozni a néppel, mert akkor politikusokat megfertőzheti a nép.

Szólj hozzá!

Címkék: Budaörs Ünnepek Unokáimnak 2020 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr6615523494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása