2020.01.29.
09:13

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Új könyvet írok 2.

Új könyvet írok 2.

A kiadó elfogadta azt a tervemet, hogy a Civil Rádióban 4 év alatt elkészült másfélszáz egyórás interjúmból készüljön egy gyűjteményes kiadás.

A tovább folytatódó közös tervezés első csomópontja az volt, hogy milyen szempontok szerint válogassuk ki a kötetben megjelenő interjúkat. Abban nem volt vita, hogy az összes interjú nem jelentethető meg, mert a „betűtenger” áttekinthetetlen az olvasónak. Néhánynak a témája már idejét múlt, nem egyforma színvonalú sz összes beszélgetés (ez sem csoda!), eltérő hosszúságúak az interjúk, az interjúalanyok ismertsége (népszerűsége) rendkívül eltérő, stb.

Az első rostán azok az interjúk maradtak fenn, amelyek a magyar művészet, tudomány és közélet területéről két időpont körüli eseményeket taglalják: 1989 és 2010, a két rendszerváltás előzményeiről, okairól és következményeiről szóltak. A második rosta a darabszám volt: én közel 100 interjút szerettem volna írásban is látni a kiadó beérte ennek a felével is. További fontos kérdés volt, hogy a könyv terjedelme mennyi legyen. Ebben természetesen a kiadó döntött, mert a kereskedelmi, a pénzügyi szempontokat ő érvényesítheti, mert a felelősség is az övé, a szerző csak halkan tehet javaslatokat.

Nagy kérdés a könyv címe. Az egyeztetés folyamatban van a kiadóval.

https://tothzoltan.blog.hu/2020/01/16/uj_konyvet_irok 

Szólj hozzá!

Címkék: filmszínházirodalom Civil Rádió 2020 Magyarország új könyv születik

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr8115435004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása