2019.05.29.
22:43

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Kármentési beszámoló

Kármentési beszámoló

a sárkányhajó fesztivál elmaradásáról

1500 sérült gyermek és 1500 egészséges felnőtt részvételével Nagy János (főszervező) 2019. május 28. kedd 12 óráig minden előkészületet megtett munkatársaival együtt a rendezvény sikeréért: félépítették a sátortábort, előkészíttették a nagyszínpadot, kibérelték a 10 db nagy sárkányhajót, megszervezték az önkéntes segítőket. Elvégezték a biztonsági előírásoknak megfelelő információs és menekülési útvonalakat katasztrófa/baleset/ esetére. Szerény PR hírelést szervezetek. Előkészítették az autós/motoros, dzsúdós, énekes, táncos szereplők és opera énekesek fellépését a nagyszínpadon. Megszervezték az érdeklődő gyermekeknek a Deák Ferenc életéről szóló könyvek átadást. A munkát neves magyarországi cégek támogatták: erkölcsileg és anyagilag is.

 A Budaörsi Olvasókör és a Heti Betevő Egyesület budaörsi önkéntesei - szerény létszámban - étkezés elkészítését vállalták, és bevásárolták a szükséges élelmiszereket, és előfőzték a szakmailag kontrollált és szállítható alapanyagokat.

 A rendezvény napja előtti kedden 15 óra 40 perckor érkezett a rendezvény lemondásáról szóló hír. A felépített sátortábort elfújta a vihar, a nagyszínpad lényegesen megsérült. „A gyermekek biztonsága nem valósítható a Velencei-tó partján és vízen.”

A bekövetkezett anyagi kár milliós nagyságrendű. A legnagyobb kár a sérült gyermekek lelkében keletkezett: készültek a programra, lelkesedtek, csapatokat szervezetek, előre drukkoltoltak a sárkányhajózásra.

 Nagy János főszervező felelősségteljes döntést hozott a gyermekek érdekében: törölte a programot. A kármentés érdekében csapatával a helyszínen maradt, és mentették a menthetőt.

A Budaörsi Olvasókör és a Heti Betevő Egyesület budaörsi tagjai is elkeseredve hallották a rendezvény törléséről szóló értesítést. Azonban az önkéntes munka közös lendítő erejét meghaladó kármentési gondolat született: a befektetett munkát és anyagi erőforrásokat – lehetőség szerint – meg kell menteni. A pénzügyi támogatók – soron kívül – lehetővé tették, hogy a fagyasztó ládát vásároljuk az előfőzött ételek tárolására. Önkénteseink saját – átmeneti – fagyasztó kapacitást ajánlottak fel az ideiglenes megoldásra. Mindenki jelentkezett – soron kívüli – szállítási (cipekedési) feladatokra. A hosszabb távon nem tárolható élelmiszereket a VIII. Dankó u. 9. (Iványi Gáborék) közösségi épületben adtuk át a rászorultak problémáinak az enyhítésére.

 „Bajban mutatkozik meg, hogy ki jó barát, hisz jó körülmények közt van barát elég.”

 Euripidész

 A rendezvény egészét érintő kár felmérése folyamatban van. A pusztulásról készült videón látható szivárvány és a sérült gyermekek igénye egy sárkányhajó versenyre reménnyel tölt el minket: szeptemberben megrendezzük a sárkányhajó fesztivált – vihar nélkül!

 2019 május 29. Tóth Zoltán

 

komment

Címkék: vészhelyzet Budaörs Heti betevő 2019 Magyarország Budaörsi Olvasókör

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr1814869034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása