2017.08.01.
10:23

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Rádió Bézs: Duna Intercontinentál 1969

 

2017-08-04 13 óra Magyarország első 5 csillagos szállodája a Duna Intercontinentál volt. 1969-ben kezdte meg működését  a Duna-parton. Ebben a szállodában dolgozott Gergely János is, aki pincér volt az 1969. december 31-ei nyitórendezvényen, és megőrizte az eredeti étel és itallapokat is. A szálloda építés és az üzemeltetés történetei mellett az eredeti étlapról hallhatunk recepteket: libamáj pástétom, vajas pástétom királynő módra, borjúbordák papírhüvelyben, beefsteak a la Medici és Zsuzsanna palacsinta (Crepes Susette). A szállóda első séfjének tortája – az Egon torta – is a menüben szerepel. Természetesen a zenék is a kort tükrözik: az Omega, az Illés, a Hungária, a Metró és Bródy János dalait hallgathatjuk meg. (Ismétlés hétfőn 02-03 óra között.) Fotó: egykor.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: szakácskönyv Budapest Rádió Bézs 2017 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr8712707890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása