2017.06.23.
18:29

Írta: Dr. Tóth Zoltán

II. Erzsébet és I. János Károly

Erzsébet királynő EU színekben

A brit parlament ünnepélyes ülésén Erzsébet királynő a korona nélkül és EU színekben öltözve[i] mondta el királynői programbeszédét, amely a miniszterelnök jogalkotási tervét tartalmazta.

A korona mellőzése arra utalt, hogy a konzervatív kormány kisebbségi kormányt alakít, az EU színek pedig egy finom jelzés arra, hogy Erzsébet királynő az Európai Unió híve, ellentétben a régi/új miniszterelnökkel, aki az Európai Unióból való kilépésen munkálkodik.

II. János Károly[ii], a híres spanyol puccskísérletben[iii] a demokráciát választotta, ellentétben a francóista spanyol hagyatékkal. Erzsébet jelzést adott egész Európának, hogy betartja a brit alkotmány szabályait, de nem ért egyet a kilépéssel. 

Két király már demokratikusabban gondolkodik, mint ahogy a magyar miniszterelnök teszi magát.

 


[iii] 1981. február 23.

 

 

komment

Címkék: demokrácia Spanyolország Nagy Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr812616649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása