2016.09.12.
09:53

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Civil Rádió: Bíró Ibolya, történelemtanár

Bíró Ibolya történelemtanár ma este, 2016. szeptember 12-én, a Civil Rádió „Olvasókör” c. műsorának a vendége. A műsorvezető-szerkesztő Tóth Zoltán, aki az Eötvös gimnáziumban Ibi mama tanítványa volt 1967-70 között: „Döbbenten hallgattam Ibi mamától, hogy 1957 márciusában az Irányi utcai fiú általános iskolában a 7. osztályos gyerekek életveszélyesen megfenyegették, szabályosan terrorizálták a tanárokat. Azok a kisfiúk, akik 1956-ban porig égették a Váci utcai könyvesboltot. Én a könyvesbolttal szemben laktam szüleimmel. Ez is részese kell hogy legyen az emlékezetünknek”. Ibi mama pedagógiai hitvallása: „Szeretni kell a gyerekeket!”

http://myonlineradio.hu/civil-radio

Minden hétfőn 20-21 óra között Olvasókör a Civil Rádióban. Az Olvasókör korábbi vendégei: Schmidt Péter alkotmánybíró, Baranyi Ferenc költő, Vámos Tibor akadémikus, Sas József humorista, Simon Attila előadóművész, Matuscsák Tamás író, Bornai Tibor zeneszerző, Kerékgyártó István író, Erdős Virág költő, Kukorelly Endre író.

 

Szólj hozzá!

Címkék: Civil Rádió 2016 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr4711696397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása