2015.02.17.
06:13

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Zsúfolt ház vagy kicsi a terem az Olvasókörben?

„Zsúfolt ház” előtt léptek fel a Budaörsi Olvasókör előadói, mondták azok, akik összetömörültek a könyvtárban 2015. február 11-én este. „Kicsi volt a terem”, mondták azok, akik a folyosón állva kényszerültek az előadóinkat meghallgatni a Budaörsi Könyvtárban. A Moltopera énekese (igazgatója) Ágoston László[i] nyitotta meg az estét azzal, hogy a spanyol opera áriát (Bizet: Carmen) adott elő a résztvevők nagy örömére. Az énekes bevezető után Dr. Bodó Miklós orvos professzor impresszióit hallgathattuk meg frissen szerzett kubai élményeiről. Az élvezetes beszámolót fényképek és rövid videó bejátszások gazdagították. Az Olvasókör tagsága és az alkalomra érkezett vendégeink értő hozzászólásokkal egészítették ki az előadónk gondolatait a távoli ország kultúrájáról és a változás alatt levő társadalmi-politikai helyzetéről. Az Olvasókör tevékenységének tartalmi részét énekléssel zártuk: Ágoston László egy grúz, majd egy spanyol dal ritmikai interpretálásába vonta be a jelenlevőket, akik nagy tapssal zárták közös produkcióikat.

Rövid szünet (Miklós kubai rumból készített üdítője és Zsuzsa asszony diós süteménye) után az Olvasókör tagjai megbeszélték az elkövetkező időszak rendezvényeinek a tartalmát. A tagság lelkesen fogadta a hírt, hogy Erdős Virág költő[ii] a korábbi meghívást elfogadta, és 2015. március 11-én, szerdán, 17 órától a költővel találkozhatunk személyesen és verseinek egy részét meghallgathatjuk.

Az Olvasókör tagjai megköszönték Kósa Zsuzsának az Olvasókör saját blogjának[iii] és fb oldalának[iv] az elkészítését és gondozását. Ezúton is kívánunk Zsuzsának gyors gyógyulást!

Az Olvasókör ülésén részt vett Kocsis András igazgató, aki átadta a Kossuth Kiadó ajándék könyveit az olvasókörünk legtöbb önkéntes munkáját végző Kiss Károlynak, Babinszky Lászlónak, és az Olvasókör legfiatalabb tagjának Tóth Gréta Zsófiának (15).

Az Olvasókör tagjai több javaslatot is tettek az áprilisi rendezvény tartalmára, azonban döntés csak a március 11-ei rendezvényen fog születni.

Azonban a májusi rendezvényre javaslat érkezett Nagy Jánostól, aki a főszervezője a május 20-án, Sukorón megrendezésre kerülő mozgássérültek sárkányhajó versenyének. Nagy János felkérte az Olvasókörünk tagjait, hogy a rendezvény szünetében Örkény István „Egy percesei”-ből tartsunk felolvasást a rendezvény színpadán 30 percig, a mintegy 700 résztvevő előtt. Az Olvasókör tagjai a fellépési lehetőséget elfogadták, mert jól emlékeztek még a 2014. november 12-ei programra, ahol Örkény egyperceseket olvastak fel – egymásnak.

A rendezvény végén Tóth Zoltán megköszönte a könyvtár igazgatójának és munkatársainak az Olvasókör működéséhez nyújtott támogatást.

A rendezvényről Gergely Beatrix készített fotókat[v].


 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Budapest Budaörs olvasókör 2015 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr907181943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása