2014.11.14.
07:26

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Remegő Térdek Órája (4)

Diplomácia fokozatok a „kitiltás” előtt. A „kitiltás” egy adott országból a nemzetközi diplomáciai és titkosszolgálati tevékenység régi eszköze. Azonban a magyar kormányzati hírközlők és kommentátorok tesznek úgy, hogy ez egy új eszköz.

Nézzük meg azokat a fokozatokat, amelyek két ország (bilaterális) kapcsolati rendszerében alkalmazásra kerülnek egy fokozatosan kialakuló elhidegülés folyamatában.

Az elhidegülés első jele, hogy az adott ország nemzeti ünnepén a nagykövet nem jelenik meg személyesen, hanem egy másik diplomata prezentál.

  1. További jel, hogy a nagyszabású fogadáson a neheztelő országból minden diplomata az időjárásról beszélget a fogadó állam képviselőivel.

  2. Fontos elem a kapcsolatok elhidegülésében, ha a diplomaták a kézfogáskor a terem felső sarkaiba néznek, és nem egymás szemébe.

  3. Fokozódó helyzetet jelent, hogy diplomaták „üzengetnek” egymásnak más országok diplomatái által: „fokozódó aggodalommal…”, „nehezen értelmezhető az, hogy…”, stb.

  4. Erős konfliktusokat jelent két ország diplomatái között, hogy harmadik ország diplomáciai eseményén egymással nem fognak kezet, hanem egyszerű „biccentéssel” vesznek tudomást egymás jelenlétéről.

  5. Hivatalos konfliktust jelent, ha a külügyminisztérium/ban szóbeli jegyzéket ad át a másik félnek. A szóbeli jegyzék írásban kerül átadásra, amelyet a másik fél egyetlen szó nélkül tudomásul vesz, és távozik.

  6. Egy másik állam vezetőinek a kitiltásához még 100 további lépcsőfok vezet: a Kama Szútra szerint „EZT A GYAKORLAT TANÍTJA!”

http://nepszava.hu/cikk/1039453-remego-terdek-oraja-4

 

 

 

komment

Címkék: demokrácia közigazgatás kormánypárt jóállam 2014 Magyarország fogyasztó védd magad! ... és ez nem vicc! Remegő Térdek Órája

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr136895265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása