2014.11.03.
10:40

Írta: Dr. Tóth Zoltán

RTO: Remegő Térdek Órája (1)

A Remegő Térdek Órája (RTO) alatt mindenki a Vezér döntésére vár. Ki lesz a hibás? Ki lesz a felelős? Kit zárnak ki? Ki veszti el a vagyonát? Ki lesz az Áldozati Bárány (ÁB)?

A Hivatalos Rendezvényekre (HR) mindenki elmegy, mert mit lehet tudni? Aki beteg, hirtelen meggyógyul, aki más programra ment volna, azt hirtelen lemondja, és a HR-t választja. A HR résztvevői csendesen beszélgetnek a Beszéd előtt. Senki nem néz senki szemébe, nincsenek viccek, nincsenek beszólások. A Beszéd helyett semmitmondó Nyilatkozat, vidéki internetes felületen hetyke semmit mondás…és csönd. A HR nem érte el célját. Szomorúan felfalják a málnakrémmel töltött homárt és hazamennek. Útközben a mobiljaikat szuggerálják: jöjjön már a nagy hír: KIK A BŰNÖSÖK?

Az RTO alatt a miniszterelnökségen egyedül a „Felköltözünk a Várba” elnevezésű Főosztályon pezseg az élet. Nekik mindegy, hogy ki költözik, a lényeg a költözés maga.

Az RTO alatt a Belügyminisztériumban csak a titkárnők tűsarkú cipői kopognak a folyosón. Mindenki arra vár, hogy mit történik az I. emelet 8-ban? Azonban az ajtó sem nyikordul, nem rohan ki senki pisztolyt lóbálva: „Vasban vigyétek el…! Csend van az RTO idején. A rendőrségen elrendelik a fokozott közúti ellenőrzést. A működésképtelen trafipaxokat is kiállítják az utcasarokra. A trafipaxoknak is remeg térde: az RTO mindenkit és mindent elér.

A TEK vezetői Audijaikban ülve váltogatva hallgatják a csöndet a különböző kommunikációs csatornákon. Mikor jön már a parancs, hogy kit kell elfogni? Nincs parancs, az RTO alatt a tétlenség az úr.

Az ügyészség üres folyosóin az őrséget megkettőzik. Az RTO idején mindenkinek tiszta a keze. Arra várnak, hogy ki ellen kell gyorsan vádat emelni. Még nem tudják, de aki gondol valakire, az letagadja magának is.

Végre egy jó hír! Még a Klubrádió is bemondja, hogy a washingtoni 34. sorszámú helyettes államtitkár után a magyar külügyminiszter elintézte, hogy Kanadában megnöveljük az exportunkat 25%-kal. RTO idején minden jó hír lelket önt az ostromlott vár védőibe. Spontán módon sokan foglalkoznak azzal a kérdéssel: hová tegyük a cuccot? Kárhoztatják magukat azok, akik ingatlanba fektettek. RTO idején esik az euro és az ingatlanok árfolyama. Többen arra gondolnak: kik kereskednek most a tőzsdén bennfentes információkkal?

Hamarosan véget vet a Vezér az RTO-nak! Bemondja a rádióba a felelősöket! Felmutatja a gyökereiket, amelyek a szoclib irányba mutatnak. Röviden rámutat a megoldásra. Fellélegeznek a minisztériumokban, a rendőrségen, az ügyészségen, a TEK-ben: tudjuk és tesszük!

A HR-en újra pezsdül az élet, a hivatalos hírharangban poénkodnak azokon, akiknek az RTO alatt remegett a térdük, és fulmináns filippikák jelennek a szoclib irányzat ellen.

Újra rózsaszínű a világ! DE MI VAN ADDIG?

http://nepszava.hu/cikk/1037631-remego-terdek-oraja

 

komment

Címkék: demokrácia közigazgatás pártok kormánypárt jóállam 2014 Magyarország fogyasztó védd magad! Remegő Térdek Órája

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr576859313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása