2014.06.22.
15:33

Írta: Dr. Tóth Zoltán

A karmester kezei - beszélnek!

 

Fischer Ádám kezei – beszélnek!

 

A Szabadság téren 2014. június 21-én este gyülekeztek azok, akik Magyar Fruzsina felhívására együtt akarták énekelni az Európai Himnuszt. A közös énekléshez nagyon jól jön egy karmester, és ezt a feladatot Fischer Ádám vállalta el. Az esti hűvös szélben gyülekező emberek fokozatosan kapcsolódtak be az énekpróbába. Hallhatólag és láthatólag Beethoven Örömódájának dallamát mindenki és első az első versszakot a döntő többség tudta – és tehetségéhez képest bátran vagy halkan énekelte is. Azonban a második a harmadik versszakhoz már nagy szükség volt a kinyomtatott szövegre.

 

A legjobban azonban a karmester kezeire volt szükség: együtt lélegezni, elhalkulni, felerősödni, szünetet tartani, a hangsúllyal értelmezni a dalt, egyszerre kezdeni az ismétlést, a hajlítást…, kitartani egy hangot, majd egy intésre befejezni az éneket. És meghallgatni egy percig a közös csöndet…

 

A közös éneklés lélekemelő hatását a karmester még a szavaival is fokozta: Újra együtt énekelünk a Szabadság téren 2015-ben, egy év múlva is!

 

Taps minden énekesnek! Köszönet Magyar Fruzsinának és Fischer Ádámnak!

(A rendőrsorfalban láttam egy rendőrt, aki velünk énekelt!)

 

Szólj hozzá!

Címkék: videó demokrácia Budapest 2014 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr36398365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása