2014.01.29.
11:13

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Adatvédelmi engedélyek a jelölt ajánláshoz

Választópolgárok kérdezik.

 A választási kampányban kell-e engedélyt kérni állami szervektől a személyes adatok gyűjtésére?

 A jelöléshez egyéni választókerületenként (106) legalább 500 ajánlás szükséges. A jelöltajánlások összegyűjtése ajánlóíven történik. Az ajánlóívre fel kell vezetni a választópolgár személyes adatait. A személyes adatok gyűjtéséhez kétféle állami engedély is szükséges.

 1. sebb  a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságtól az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) 68. § alapján az adatkezelési engedélyt kérni. A kérelemnek tartalmaznia kell az adatbázis építésének az igényét az országgyűlési, az európai parlamenti és önkormányzati választásokra.

2. Az ajánlóíveken csak a Nemzeti Választási Iroda/egyéni választókerületi választási iroda engedélyével lehet személyes adatokat gyűjteni. Nem hivatalos ajánlóíveken tilos ajánlásokat gyűjteni. A jelöltnek ajánlott személy bejelentése után, legkorábban 2014. február 17-én  vehetők át az illetékes választási irodától a hivatalos ajánlóívek. http://valasztas.hu/hu/ovi/23/23_3_27.html miniszteri rendelet a határidőkről.

A kérelmet csak helyben készített formanyomtatványon lehet benyújtani.

http://valasztas.hu/hu/ovi/23/23_3_23.html miniszteri rendelet a nyomtatványokról, lásd a rendelet végén a mellékletben!

 

Szólj hozzá!

Címkék: választás demokrácia pártok elsőválasztók 2014 Magyarország 2014 abécé választásokra nemzetközi megfigyelés választópolgár kérdez

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr505787859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása