2013.10.26.
23:05

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Egy elnök megtapsol egy zenészt

A Beatles műsort élőben a Broadway-n láthattam először – 2008-ban. A napidíjból – a feleségemmel együtt – nem telt a színházjegyre, a saját zsebemből kellett lényegesen hozzájárulni. http://www.broadticket.com/catalogsearch/result/?q=beatles

Nagyon sokat kellett dolgoznom az USA elnökének megválasztásán, mint nemzetközi megfigyelő.

http://hu.wikipedia.org/wiki/2008-as_amerikai_eln%C3%B6kv%C3%A1laszt%C3%A1s

Éppen, hogy beestünk a Beatles előadás kezdetére. Az előadás 20 óra 00 perckor kezdődött (és elkezdték!).

A második meglepetés az volt, hogy a Broadway színházakban nincs ruhatár. A nézők novemberben vagy kabát nélkül mennek a színházba – taxival 50 usd – vagy a hölgyek a bundájukra ráülnek. (Egyébként minden ülésről jól lehet látni a teljes színpadot bunda nélkül is.)

A kézhez kapott – ingyenes műsorfüzetből – minden egyes Beatles dalról részletes tájékoztatást kaptunk:  rövid zanza (Karinthy Frigyes szerint), teljes szöveg, előadók, közreműködők, időtartam másodpercre).

Megdöbbentett az előadás első része: minden színész a Beatles-eket  hűen, sőt élethűen utánozta!

A szünetben a közönséget kvíz kérdésekkel bombázták: „Ki tud többet a Beatlesről?” Egy sör volt a nyeremény. Mivel az angol tudásom nem terjedt ki a new york-i  szlengre, így esélyem sem volt ingyen sörre. (Büfében egy sör 5 usd.)

A második részben a nézők aktív bevonásával folyt a Beatles műsor. „Állj fel és tapsolj!” közölte Paul McCartney http://hu.wikipedia.org/wiki/Paul_http://hu.wikipedia.org/wiki/Paul_McCartney  hasonmása, mire a háromezer ember felállt, énekelt és tapsolt. Nagyon izgultam, hogy ne érjen véget gyorsan a színházi előadás. De pontosan véget ért, akkor, amikor a műsorfüzetben megjelölték: 22,30-kor.

Nem volt jelen a „Beatles” előadáson sem McCartney, sem Oboma. Külön örülök, hogy most együtt láthatom őket.

https://www.youtube.com/watch_popup?v=Hx34ZJtiwss&a mp;vq=large****

 

Szólj hozzá!

Címkék: választás demokrácia életrajz pártok elsőválasztók Európai Unió Budaörs külföldi választás 2014 Magyarország USA 2012 parlamentek épületei USA elnök magyar választások története nemzetközi megfigyelés Szavazatszámlálók Unokáimnak Két kor gyermeke

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr285600911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása