2013.05.04.
22:13

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Budaörsi rendőrség és közterület-felügyelet egyes tevékenységei

Heuréka! – kiált föl a budaörsi (falusi) lakos, amikor évente háromszor a rendőrök és a közterület-felügyelők lezárják a Szabadság útjának egy részét ünnepség és vásár céljából. (5 éve, évente 3x= 15.)

Az ünnepség, bazár, vásár és buli egész nap tart, és ehhez az örömteli eseményhez nagyban hozzájárulnak a helyi rendőrség és a közterület-felügyelet egyes (kirendelt) munkatársai. Az örömünnep azért tör ki a helyi lakosságon, mert végre nem kell és nem lehet kimenniük a lakásukból, mert olyan sikeres az akció. Magával az ünnepséggel, a bazárral, a vásárral és a bulival nem foglalkozunk, mert azon a helybeliek nem vesznek részt: közlekedési okok miatt.

Határoljuk le a területet, mielőtt a nemzetgyalázás bűnébe esnénk: Budaörs hosszúsági tengelyében a Szabadság úton a (Marx) Károly király úttól a Kisfaludi (Petőfi) utcáig kb. 1 km hosszúságban lezárják az 1. sz. közlekedési főútvonalat (régi bécsi út). Ezen az úton döntően nem budaörsiek járnak, ezért értetlenül téblábolnak már reggel 7 órától a lezáráson. A kerülő utat nem nehéz megtalálni, azonban nehéz megérteni az „idegeneknek”, hogy miért nem lehet egyenesen menni, amikor nincs baleset.  A folyamatosan áradó és kacskaringóra kényszerülő forgalmat több dolog is akadályozza:

  • egyrészt, az autósok általános és egyes közforgalmi buszosok értetlensége: „Miért nem lehet egyenesen továbbmenni?!”
  • másrészt, a lezárt útszakasz előtti villanyrendőr folyamatos működése, amely hosszú zöldet ad a lezárt útszakasz felé nem haladóknak, majd nagyon rövid zöldet ad a keresztirányú forgalomnak, majd még rövidebb zöldet ad terelő útra kényszerítetteknek.

A szép lassan dagadó közlekedési káoszt az útlezáró vaskordon mögül 5 közterület-felügyelő könyökölve nézi. Az egyik van megbízva azzal, hogy már csak integessen az értetlenkedő autósoknak. És a villanyrendőr folyamatosan működik. Reggel 8 órakor megérkezik egy rendőr is, talpig fegyverben: pisztoly, bilincs, gumibot, gáz-spré, mobiltelefon. És egy másik mobiltelefon, amelyen kedélyesen beszélget. Miközben jól érzi magát a telefonos partnerével, aközben a Szabadság út – Petőfi utcai villanyrendőrtől folyamatos a dugó a Baross utcai villanyrendőrig. Ha valaki kivárta ezt a sort, akkor már csak 5 váltást kell kivárnia a Baross utca (Marx) Károly király utcai villanyrendőrig, ahol jobbra kanyarodva a M1-M7 felüljáró felé a harmadik villanyrendőrre, már szabad mint a (turul) madár. Délelőtt 10 órától délután 5 óráig 30-40 perc alatt bárki megteheti autóval, autóbusszal vagy szabályosan közlekedő kerékpárral, motorkerékpárral ezt a kb. 1 km-es kerülő utat.

Deux ex machina délután 5 órakor! Megérkezik az útlezáráshoz 5 rendőr! Kikapcsolják az összes villanyrendőrt! Bár a forgalom irányításra nem vállalkoznak, mégis szép lassan oldódik a dugó! Hiába: Akinek Isten fegyvert adott, annak észt is adott! Talpig fegyverben, egy kupacban állva, egymással beszélgetve – hiába: milyen hülye ez a villanyrendőr! – szóba elegyednek a 4 főre csökkent közterület-felügyelőkkel. És hátuk (9 hát) mögött tovább oldódik a dugó, sőt már a helyi (falusi) lakosok is előmerészkednek családi házaikból, mert a kapujukra parkolt autók is távoznak.

Váratlan fordulat 19 órakor!

Az ünnepség, vásár és buli résztvevői távozni kívánnak, és mivel a kelléket (érthetően) autóval és teherautóval hozták, ezért (érthetetlenül) autóval és teherautóval kívánják elvinni. (A lezárt területen csak a rendőrség /rendőr nélküli/ és közterület-felügyelet autói parkolhattak.) Az éber és friss rendőrök, azonnal leállítják a lezárt területre érthetetlenül behajtani kívánó autósokat, és így az értelmetlen, ámde hosszan tartó vita eredményeként, immár ismét az M1-M7-ig kígyózik a sor.

Újabb Deux ex machina! Örök homály fedi azt a felfoghatatlan rendőri intézkedést (egy női rendőr tette), hogy nem ordított és nem büntetéssel fenyegetődzött, hanem emberi hangon türelmet kért az autósoktól: parkoljanak kb. 1 km-es körön belül, amíg a lezárt útszakaszon a tömeg egy kicsit feloszlik.

Így a bazári vásározók a cuccaikkal és terheikkel - kézben cipelve mindent, - elhagyhatták a lezárt útszakaszt, és megkeresték a távolban parkolókat. (Kivéve egyeseket, akiknek az autóját mégis beengedték.)

Ja, egyetlen rendőrön és egyetlen közterület-felügyelőn sem volt azonosító, mert ráhúzták a fényvisszaverő dzsekit!

P.S. A görög drámákban nincs kétszer Isteni beavatkozás.

Szólj hozzá!

Címkék: vészhelyzet pártok kormánypárt Budaörs jóállam 2014 Magyarország fogyasztó védd magad! ... és ez nem vicc!

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr45281423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása