2013.04.09.
00:05

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Szászfa új polgármestere, a Roma Polgárjogi Mozgalom jelöltjeként győzött

Cigány polgármester Szászfán

Kiss Zsolt (a Roma Polgárjogi Mozgalom jelöltje) győzött Szászfán az időközi polgármester választáson. A 114 választójogosultból 90 választópolgár szavazott, és a szavazók 51%-nak a szavazatát nyerte el az ifjú ember. (Egyik ellenfele egyetlen szavazatot sem kapott: http://index.hu/belfold/2013/04/08/nulla_szavazatot_kapott_de_nem_adja_fel/

Kiss Zsoltnak nehéz dolga lesz újsüttetű polgármesterként. A helyi választópolgárok bizalmát élvezi, de meg kell tanulnia a jelenlegi közigazgatás működési rendjét, meg kell tanulnia a választópolgárok állami támogatási igényeinek a költségvetési korlátok közötti kezelését. (Nincs pénz!)

Azok a választópolgárok, akik most Kiss Zsolt mellett szavaztak, ők hogyan támogatják majd akkor a polgármesterüket, amikor küzdenie kell a járási hivatal, a közigazgatási hivatal vezetőivel, akik elutasítók lesznek a polgármesterrel szemben? Meddig tart ki a választók bizalma a most megválasztott polgármesterük mellett?

Szászfán, az egyetlen szavazatot sem kapott jelölt azt mondja, hogy majd másik településen indul polgármester-jelöltként, mert ott rokonai vannak, és győzni fog.

Kiss Zsoltnak Szászfán kell bizonyítania, és a választóinak lehetőséget adnia számára a bizonyításra. Az új polgármesternek bizonyítani kell a 2014. évi magyar és európai parlamenti, majd a helyi önkormányzati választásokon is! Megőrzi a választóit?

Polgármester Úr! Gratulálok és jó munkát, jó tanulást kívánok!

Szólj hozzá!

Címkék: választás demokrácia 2014 Magyarország magyar választások története

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr805212644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása