2013.01.24.
19:20

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Milliós szavazatszámok mellett ezernyi szavazatok döntenek Izraelben

http://mno.hu/kulfold/az-egyenruhasok-es-a-media-valtozas-az-izraeli-valasztason-1133566

A külföldön szolgáló diplomaták, a katonák, a kórházakban ügyeletben lévő egészségügyiek és a börtönök közügyektől el nem tiltott rabjai tartózkodási helyükön dupla borítékban adták le szavazatukat. A külső borítékon személyes adataik szerepeltek, s voksukat a belső jelöletlen borítékban helyezték el. A több mint 230 ezer, ilyen módon leadott voksot csütörtökön összeömlesztve számlálták meg a jeruzsálemi közszolgálati rádió jelentése szerint. Az első jelentések szerint a jobboldal-vallásos pártok koalíciója ezen szavazatok alapján 2 mandátumos többséget szerezhet a 120 tagú Kneszetben.

Izrael tizenkilencedik parlamentjében várhatóan majdnem fele-fele arányban lesz a baloldali, centrum- és arab pártok tömbje, illetve a jobboldali és a vallásos pártok együttese, ezért nehéz lesz szilárd koalíciót teremtenie a majdani miniszterelnöknek. Pillanatnyilag a Netanjahu vezette jobboldali-vallásos pártoknak áll a zászló.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: választás demokrácia előválasztás Izrael külföldi választás

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr165041694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása