2012.10.28.
12:02

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Bezárt és újranyit a Pallas

93szept05_1_1351415759.jpg_300x207

19 évvel ezelőtt alakult meg a Pallas páholy, amely a budapesti szellemi és közélet egyik központja. A páholy megnyitásán Göncz Árpád és Várszegi Asztrik is részt vett. A páholy által szervezett számos vitaklubban a múlt és a jelen fontos eseményeit vitatták meg rendszeresen a résztvevők. A Pallas páholy adott helyet a Szolidaritás kezdeti (2011) kapcsolatteremtésének a különféle szervezetekkel és szellemi irányzatokkal is.

2012. október 26-án megtartott záró rendezvényen Gáspár István elnök, Böjte József és Kocsis András alelnökök röviden jellemezték a páholy tevékenységét és bejelentették, hogy hamarosan újra megnyitják a résztvevők előtt a találkozók lehetőségét.

A páholy korábbi előadói közül Ungvári Tamás, Vámos Tibor, Fleck Zoltán, Vásárhelyi Mária,  Magyar György, Angyal Ádám kapott lehetőséget válaszolni arra a kérdésre, hogy „Hogyan alakul a jövőnk politikai szempontból?”.

Tóth Zoltán a 2014. évi választásokkal kapcsolatos kérdésre azt a választ adta, hogy „Újra van remény!”

Ezt követően Kónya Péter röviden összefoglalta az „Együtt 2014” azon a nap délelőtt alaáírt Együttműködési Megállapodását.

Vitányi Iván, a páholy tiszteltbeli elnöke  összefoglalójában kiemelte: „A magyar társadalomnak bőséges tapasztalatai vannak a diktatúrák működési mechanizmusáról. A múltbeli és a jelenlegi diktátorok precíz módszertan alapján hatékonyan szervezik a diktatúra elnyomó mechanizmusait. A demokrácia működtetés recepjét még nem tanultuk meg. Azonban ez a tanulási folyamat elengedhetetlenül szükséges!”

A helybéli közakarat kifejezéseként Sugár Ágnes köszönte meg Gáspár István lelkes munkáját. A páholy új helyszínéről Gáspár István mindenkit tájékoztatni fog.

A páholyt Farkasházi Tivadar és Selmeczi Tibor politikai kabaréja zárta be, vidám nevetéssel feledtetve a bezárás keserű érzését.

 

Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia rendszerváltás előválasztás 2014 Magyarország Együtt 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr194874455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása