2012.09.11.
19:43

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Álarcos jelöltek 2014-re

1218128700_maszk-teli-utazas_1_1347385226.jpg_502x377

A kormány minden nap nehezebbé teszi  az ellenzék összefogását a választásra.

A kormány csöpögtetve jelenti be, hogy milyen módosításokat kíván a kormánypártok újabb győzelme érdekében bevezetni a 2014. évi választásokra.

A legújabb kormányzati javaslat az, hogy a fekete kampánypénzek megszüntetése érdekében a jövőben ne pártok, hanem a jelöltek személy szerint kapjanak 2-3 millió Ft kampánytámogatást.

A jelöltek személyes jövedelemmel való támogatása azt jelenti, hogy a sok-sok kalandor lelkületű ember jelentkezik a 2-3 millió Ft reményében. A helyzetet még egyszerűbbé teszi, hogy a tegnapelőtti kormányzati bejelentés szerint mindenki egyoldalú nyilatkozattal nyilváníthatja magát jelöltnek.

Kész a lehetőség: „Grátisz kapok 2-3 millió Ft-t, és legfeljebb nem leszek képviselő!” kiált fel a kalandos életű próbálkozó és már terveket kohol a pénz elköltési módjára és tanulnányozza az azeri ügyön szerzett tapasztatain okulva azon országok listáját, amelyeknek nincs kiadatási egyezménye Magyarországgal.

A kormánypártok célja az ellenzéki jelöltek mellett sok-sok jelölt indítása, hogy szétaprózza a szavazatokat. Az újabb politikai trükk megnöveli a szavazólapon szereplő jelöltek számát és megoszthatja az ellenzéki szavazókat.

A kormány készen áll megvásárolni 2-3 millió Ft-ért „áljelölteket”, és ezt még a kampánypénzek megtisztításának is nevezik. További bejelentés arról szól, hogy a jelöltek ingyen lehetőséget kapnak a közszolgálati médiában való szereplése. Ha a médiában való szereplés olyan kiegyensúlyozottan kerül kiosztásra, mint amilyen most, akkor az ellenzéki jelölteknek nem kell sok szereplésre készülniük!

 

12 komment

Címkék: választás demokrácia kormánypárt 2014 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr884770765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2012.09.13. 21:15:57

"A helyzetet még egyszerűbbé teszi, hogy a tegnapelőtti kormányzati bejelentés szerint mindenki egyoldalú nyilatkozattal nyilváníthatja magát jelöltnek."

vs.

"(...) mindössze száz támogató aláírását kell összegyűjteni ahhoz, hogy valaki jelöltté váljék. (...) amit Lázár János Miniszterelnökséget irányító államtitkár a jövő hétfőn benyújtani tervezett választási eljárási törvényről elmondott."

Dr. Tóth Zoltán 2012.09.28. 17:14:20

A jelöltállítás megkönnyítésének az a célja, hogy az ellenzéki jelöltek száma magas legyen. Ez "szétszórja" az ellenzéki szavazatokat. Mivel érvényességi és eredményességi küszöbök sincsenek, így a legtöbb szavazatot elérő párt nagyon alacsony relatív relatív többséggel is győzhet (pl. elég 30%).

liberaliss 2012.10.07. 00:37:52

@Dr. Tóth Zoltán:
egyetértek. Én is úgy gondolom, hogy, ami pl. Kanadában működik (bárki saját egyoldalú nyilatkozatával jelöltté válhat), az a mi politikai kultúránk körülményei között pont ellenkező hatású lehet.

Azzal is egyetértek, hogy a közmédia mai nem pártatlansága apropóján az ellenzéki jelöltek sok szereplésre nem számíthatnak.
Ugyanakkor nem vagyok ennyire pesszimista. Igenis van olyan módszer, amivel BÁRKI, akár országosan is ismertté teheti magát.

Jelenleg azon dolgozok, hogy létrehozzak (Önnel, vagy Ön nélkül) egy kis csapatot az Ön javaslatán alapuló elképzeléseim megvalósítására.

Dr. Tóth Zoltán 2012.10.08. 11:08:09

@liberaliss: Készen állok megismerni az Ön javaslatait, és munkacsoportban is részt veszek.

liberaliss 2012.10.12. 09:08:58

@Dr. Tóth Zoltán: Köszönöm a kedvező választ. Az elképzelés leírása e-mail-ben megy.

liberaliss 2012.10.18. 07:26:43

@liberaliss: Amint ígértem: a kivitelezést is lehetővé tevő részletességgel privát e-mailben elküldtem az elképzelést. Egy hete várom, hogy válaszra méltasson. Nagyon sajnálom, hogy egy vélt sérelmén nem képes felülemelkedni egy Önnek is fontosnak mondott terv kivitelezése érdekében.
Mikor személyesen beszéltünk az elképzeléséről, jó ötleteiről megígértem, hogy nem fogom ellopni, kisajátítani az ötletet. Erre rá vagyok kényszerítve, mivel Ön nem hajlandó ebben részt venni, a munkacsoport vezetését elvállalni.

Mert a dolog fontos elkezdtem Ön nélkül a munkacsoportot megszervezni. A munkacsoport vezetésére szóló kérés korlátlan ideig aktuális.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2012.10.29. 18:09:41

@1.szóló: jelen állás szerint pedig már 200 aláírásnál tartunk...
(-megjegyzem, erről a kormányról nem hiszem el, hogy adna IDE 2-3 milliót a "saját" pénzéből:P)

liberaliss 2012.11.02. 17:26:58

@tibapó: Nem csodálom, hogy nehezen érthető, hihető, amit írok.
Magam is naponta hallgatom, a tudásáértnagyrabecsült szakértőt, amint nyilatkozik az előválasztások fontosságáról., miközben úgy tűnik semmit sem tesz érte.
Mikor személyesen találkoztunk és megbeszéltük tovább lépünk azt hittem minden OK. Egy banális félreértés miatt úgy tűnik egy életre megsértődött. A félreértésre felhívtam a figyelmét, de mindhiába.
Amint ígértem és itt jeleztem is elküldtem Neki teljes részletességgel a kivitelezési tervet. Válasz semmi. Azt sem bánnám, ha akár nélkülem megcsinálná. Azt persze elvárnám, hogy szóljon, ne dolgozzak hiába. De visszajelzés semmi.
Így kénytelen vagyok nélküle dolgozni, míg világos visszajelzést nem kapok, hogy már dolgoznak az ügyön.

Október 23-a óta egyre többen látják a zsákutcát.
Ugyan ki fogja tudni megmondani kinek mekkora a támogatottsága? Aki elsőként berúgja a motort? Aki a leghangosabb?

Magam azokkal értek egyet, akik szerint MOST a pártoknak az a dolga, hogy megtalálják szavazóikat, ismertessék elképzeléseiket.
Majd a választás előtt kb. 1 hónappal lebonyolított (alternatív, civil - a'la Dr. T.Z.) előválasztás mutassa meg az erőviszonyokat. Ennek alapján történjenek meg a visszaléptetések.

liberaliss 2012.11.02. 19:50:14

@liberaliss:
kíváncsi vagyok mit fog ma Dr. T.Z. mondani az egyenes beszédben.
Mert ugye nem is olyan régen beletörődött, hog ez a rendszer mostanában nem állhat fel, legfeljebb a következő választásokon

tibapó 2012.11.03. 10:10:19

@liberaliss:
Ejnye nem illendő valakit úgy kibeszélni a jelenlétében, eljátszva, mintha nem is tudnád, hogy hallja, holott tudja, hogy tudod.
süti beállítások módosítása