2012.04.24.
19:53

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Shakespeare szobor a Dunakorzón

biztositás2012. április 23-án ünnepséget tartottak a Shakespeare szobornál, a Vigadó tér mellett, a Mariott szálló tövében. A Magyar Ausztrál Baráti Kör szervezte azt közadakozást (2003), amelyből a szobor elkészült. A munkát több magyar önkormányzat és civil szervezet is támogatta.

Az ünnepségen magyar, ausztrál mellett brit zászló is lobogott, mert az ünnepi beszédet Sárközi Mátyás, Londonban élő, József Attila Díjas költő mondta el.

Shakespeare műveiből idéztek angolul és magyarul a Deák téri Evangélikus, a Baár Madas Református, a Szt. Angéla Katolikus és a Kőrösi Csoma Sándor általános iskolák és gimnáziumok diákjai.

A jó hangulatú ünnepségen, ragyogó napsütésben koszorúkat helyeztek el a szobornál a belvárosi, a békési önkormányzatok és a közadakozást szervező civil egyesületek és iskolák képviselői.

Köszönjük Dr. Nagy Károlynak a közadakozás és az évi rendszerességű ünnepségek szervezését.

 

Szólj hozzá!

Címkék: filmszínházirodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr304471391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása