2023.01.22.
11:18

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Olvasókörben: In memoriam Mécs Imre

In memoriam Mécs Imre

Elhunyt Mécs Imre. 90 éves volt.

Mécs Imrének 2006-ban megjelent egy kötete, Napirend után címmel. Ez a könyv Mécs Imrének az Országgyűlésben, napirend utáni felszólalásait tartalmazza. A napirend utáni felszólalásokat a Parlamentben kevés képviselő hallgatta meg, általában csak az elnök és a jegyző bóbiskolt az éjszakába nyúló országgyűlési ülések után. De Mécs Imre csak mondta és mondta a közérdekű felszólalásait. A felszólalásokat Magyar Fruzsina szerkesztette egy kötetbe.

A Napirend után c. könyv alcíme: Nem szűnt meg a szabadságharc november 4. után. A kötet előszavát Eszterházy Péter írta 2006. szeptemberében Még mindig címmel.

Az in memoriam c. műsor teljes terjedelmében a Civil Rádióban 2023. január 30-án hétfőn 20-21 óra között, az Oltalom Rádióban 2023. február 8-án szerdán 10-11 óra között hallgatható meg.

Mécs Imre többször volt a Budaörsi Olvasókör vendége. Az olvasókör tagjai egy 2019. június 16-ai hangfelvétellel búcsúznak Mécs Imrétől.

 

Szólj hozzá!

Címkék: videó demokrácia in memoriam Budaörs filmszínházirodalom Budaörsi Olvasókör 2023 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr1718031770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása