2020.05.03.
09:29

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Anyák napja - az élet ünnepe

Anyák napján ünnepeljük az anyákat, a nagymamákat, a dédnagymamákat, és megelőlegzésként a kismamákat is. Az ünneplést kifejezhetjük egy szál virággal, egy finom desszerttel vagy valami egyedi meglepetéssel … és leginkább egy jó szóval. A legfontosabb mindenkinek a jó szó, amely a hétköznapokban, a sodró események között gyakran elmarad és a helyét a praktikus ügyek letárgyalása foglalja el. Az ünnep kifejezése az is, ha gondolunk elment szeretteinkre, amelyet megerősíthet egy szál virág a temetőben vagy az emlékhelyen.

A feleségemnek (aki négyszeres nagymama és titkon készül a következő „déd” fokozat elnyerésére) jól kezdődött az ünnep, mert a legnagyobb unokánk (20) mobil-videón felhívta és sok boldogságot kívánt. Az ünnep következő eleme az lesz, hogy veszek egy csokor virágot és én is felköszöntöm az anyák napja alkalmából. A szokás az, hogy a gyermekek köszöntik fel az édesanyjukat, de én kialakítottam azt a családi szokást, hogy nem gyerekek is felköszöntik az anyukákat, nagymamákat dédnagymamákat, mert az élet szeretete rájuk is kiterjed.

Délben ünnepi ebéd lesz, amelyet a középiskolás unokánk készít az egész család számára. Az édesanyai szerepkörhöz az élet adás után az étel adás is hozzátartozik, ezt is meg kell tanulni. Azért is fontos számunkra az ünnepi ebéd, mert örömmel vehetjük számba gyermekeink és unokáink előbbre haladását, és ez megédesíti a saját korunk előrehaladtát.

Az Anyák napja az élet ünnepe.

Fotó: Sipos Sára Kerti virágok

Szólj hozzá!

Címkék: Budaörs Ünnepek 2020 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr5715656636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása