Sokat vagyunk otthon mostanában, mert iskolai szünet van és nincs kiránduló idő. A gyerekeket ilyenkor is el kell foglalni valamivel, és nincs jobb családi szórakozás, mint a közös főzés. Az együttlét öröme még azzal is kiegészül, hogy együtt lehet megkóstolni a „közös művet”, sőt még együtt lehet a romokat is eltakarítani. Olyan alapanyagokat használjunk, amelyek tartósak, és lehet, hogy már hetek óta a spájzban áll: liszt és burgonya, amely kiegészíthető tojással, sóval, zöldfűszerekkel, tartós tejjel vagy vízzel. A gyerekek imádják a palacsintát, amely lekvárral, mogyorókrémmel, kakaóval megtölthető, és ha több palacsintát sütöttünk, mint amit a család együltő helyben meg tud enni, akkor a maradékból palacsintatortát is készíthetünk. A tojásos nokedli köretként vagy főételként is készíthető. A gyerekzsivaj hátterében Hegedűs D Gézát Bródyt, Koncz Zsuzsát hallgathatunk a receptek között.
(Kép: almaszelet krémsajttal. KIss Katalin fotója)