2018.04.09.
18:04

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Köszönet és bocsánatkérés

Köszönet és bocsánatkérés

Tisztelt Választópolgárok!

A Pest megyei 2. sz. egyéni választókerületben indultam a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselő jelöltjeként a 2018. évi választáson.

Köszönöm a Budakeszi, Budaörs és 15 környező település választópolgárainak, akik aláírásukkal támogatták a jelölésemet, akik személyesen kezet fogtak velem a szórólapozás közben, akik részt vettek a kampányrendezvényeimen, akik e-mailban írtak levelet vagy az fb oldalamra lájkoltak vagy bejegyzéssel buzdítottak.

Köszönöm azoknak a választópolgároknak, akik megértették, - és annak hangot is adtak - hogy miért léptem vissza Szél Bernadett javára.

Köszönöm azoknak a választópolgároknak, akik vasárnap - akár a kérésem alapján, akár az orrukat befogva, de az eszükre hallgatva - Szél Bernadettre szavaztak.

Bocsánatot kérek azoktól a választópolgároktól, akik visszalépésem miatt nem találtak már olyan jelöltet a szavazólapon, akiért érdemes lett volna eljönni szavazni, vagy nem vitte rá sem a szívük, sem racionális magyarázat a kezüket arra, hogy hová ajánlom az X-et behúzni.

A visszalépésemet követő kritikai megjegyzések megerősítettek abban, hogy a részleges koordinált visszalépések nem hozták meg országosan a szükséges eredményt, és ezért a döntésért engem is felelősség terhel. Nem az terheli a lelkemet, hogy visszaléptem, hanem az, hogy ezzel a döntéssel nem tudtam egy országos és racionális folyamatot elindítani a demokratikus ellenzék pártjai között.

Választási szakértőként továbbra is állok a választópolgárok rendelkezésre. 2019. nyarán Európa Parlamentet, októberben önkormányzatokat választunk. Levontam a szükséges tanulságokat az országgyűlési választásból: most félig szabad, ámde tisztességtelen és átláthatatlan választásnak voltunk mindannyian a részesei. A közéleti tevékenységemet a szabad, a tisztességes és az átlátható választások megteremtéséért folytatom!

Dr. Tóth Zoltán

 

 

 

komment

Címkék: választás demokrácia MSZP Demokratikus Koalíció magyar választások története Országgyűlési választás 2018 2018 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr9113821220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása