2017.01.24.
22:04

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Hivatalos okmányok alapján kell aláírásokat gyűjteni

Nem városi legenda, hogy a hamis (téves) személyes adatok megadására buzdítanak az olimpia mellett kampányoló pártaktivisták. Véleményem szerint már több ízben is eredményesen alkalmazták a módszert.

2001. óta bevett kampányeszköz, hogy átveréssel, megtévesztéssel eredménytelenné kell tenni az aláírásgyűjtéseket az "ellenségesnek" megnevezett esetekben: népszavazási kezdeményezés, országgyűlési és önkormányzati jelöltállítás esetében. 2014-re már olyan mértékben vált a hamis (téves) ajánlási adatok gyűjtése politikai módszerré, hogy a választási eljárásban 10 tartalmilag nem létező párt is országos listát is tudott állítani. Ezek a pártok voltak a bizniszpártok 2014-ben, mert az állami támogatást bezsebelték és még elszámolni sem kellett pénzzel.

A 2016-os népszavazások meghiúsításának is eszköze volt, hogy a tanulatlan/képzetlen aláírás gyűjtők lépre mentek a hamis (téves) adatokat tudatosan szolgáltató ügynököknek.

Talán megszületett a felismerés a jelenlegi népszavazási kezdeményezés aktivistáiban, hogy csak az eredeti hivatalos dokumentumok alapján, és saját kezűleg kell ráírni az aláírásgyűjtő ívre az aláíró személyes adatait.

CSAK AZ ALÁÍRÁSNAK KELL EREDETINEK LENNIE, A GYŰJTŐ SAJÁT KEZŰLEG ÍRJA FEL A SZEMÉLYES ADATOKAT AZ ÍVRE!

Ezzel a bürokratikusnak látszó módszerrel ki lehet védeni (prevenció) a választási csalásoknak ezt a módszerét.

A jól képzett választási csalók már ennél is előrébb járnak: maga az aláírásgyűjtő hamis ember (szaknyelven kripto-kommunista) és maga nem írja alá az aláírásgyűjtő ívet, és ezzel az íven levő összesen tisztességes aláíró adatát érvényteleníti!

Egy újszülöttnek minden vicc új!

Szólj hozzá!

Címkék: kampány választás demokrácia kormánypárt helyi népszavazás elsőválasztók országos népszavazás magyar választások története nemzetközi megfigyelés 2017 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr2312151683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása