2015.02.15.
10:09

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Remegő Térdek Órája 7.

A gyermek a házi feladatát befejezte, és várta, hogy a szülője kikérdezze a leckét. A szülő kissé rezignáltan tekintett az 3. osztályos olvasókönyv 76. oldalára és megnyugodva látta, hogy a gyermek Szent István ítéletét tanulta meg. „Na, végre, beérett a termés, immár jóra oktatják kisdedjeinket!” – szakadt ki belőle akaratlanul a szó, mert nagyon bántotta, hogy a III. Orbán kormány megalakulása óta már nem az államtitkár asszony bölcs irányításával nevelik jövőnk zálogait az iskolában.

A szorgalmatos gyermek szép szavakkal idézte fel István király tetteit, midőn besenyők érkeztek messze országból Magyarországra István király ítéletéért, addig a magyar katonák kifosztották a kérvényező besenyőket, sőt egy részüket kardélre hányták. A maradék besenyők mégis az igazságos István elé térdelve kértek ítéletet. A magyar király a magyar rablókat az útszélén felakaszttatta, majd a tanmese imígyen összegzi a tanulságot:

„István király a besenyőket bőségesen kárpótolta, minden veszteségüket megtérítette. Mindezt azért cselekedte, mert Magyarországot minden külföldi menedékének szánta, olyan országnak, ahová mindenkinek szabad bejárása legyen, és senki a vendéget bántalmazni, sértegetni ne merészelje.”

A szülő elsőre felkapta a fejét, hogy a besenyőkkel másodszor is találkoztak a magyarok, mert amikor még ő járt iskolába, akkor azt tanulta, hogy a magyarok a honfoglalás időszakában besenyő támadás ellen húzódtak a Kárpátok védelme alá. „Bizonyára új kutatási eredmények alapján készült a kisiskolások olvasókönyve!” – vélelmezte a haladó magyar hagyományokat ápoló szülő.

A szülő másodikra még jobban meglepődött azon, hogy a jelenlegi miniszterelnök által napjainkban hangoztatott menekültellenes kijelentéseivel nincsenek összhangban a 3. osztályos olvasókönyv 76. oldalának zárószavai. „Miniszterelnökünk világosan kifejezte akaratát, hogy a menekülteknek kívül tágasabb!” Majd a szülő, mint lényegi ellentmondás első felismerője (Hogy létezik, hogy a tanár nem vette észre a tankönyvírók hibáját?!) a Szülői Munkaközösség (SZMK) elnökéhez fordult, akivel a körzetben együtt szervezték az idősek buszoztatását a Fidesz választásokra, ezért teljes egészében megbízott benne. Az SZMK elnöke hitetlenkedve csóválta a fejét az ellentmondáson, és határozott lépéseket tett az iskolai igazgató irodájának az irányába. Az iskolai titkár vette elsőre a panaszt, és aggodalommal kérdezte az igazgatót? „Most mit tegyünk?” Az igazgató rutinos volt már szülői panaszok kezelésében. A helyi KLIKK vezetőjéhez fordult az SZMK-ra hivatkozva – kérve a szükségesnek ítélt  intézkedés megtételét. A helyi KLIKK vezetője friss volt még a pályán, mert Gyesről tért vissza és korábban ügyfélszolgálat munkatárs volt egy jelentékeny vállalatnál, így - Remegő Térdekkel - azonnal feletteséhez fordult állásfoglalásért, hogy mi legyen a saját állásfoglalása István király viszonylatában. A közép KLIKK vezetője hanyag mozdulattal a papírkosárban iktatta az aktát, amit nagyon hamar megbánt. A helyi KLIKK-ista sürgette a döntést, amelyet megerősített a helyi Fidesz vezetőjének előzetesen elmarasztaló – mellékelt - nyilatkozata is.  Az átszervezés alatt álló központi KLIKK Remegő Térdekkel hívta össze az értekezletet István király ítélete ügyében. Tekintettel arra, hogy a Fidesz központ éppen a kotonok és azok tartalmának a központi kezelésére vonatkozó közbeszerzési eljárásnak a lebonyolításával foglalkozott, amelyre egyedül a KÖZGÉP nyújtott be pályázatot, így István király ítéletének ellentmondása átmenetileg háttérbe szorult a tengernyi geci mellett.

Az érintett szülő a gyermekét betegnek jelentette az István király ítéletét számon kérő iskolai dolgozat megírásának napjára.

 

http://nepszava.hu/cikk/1048087-remego-terdek-oraja

 

komment

Címkék: demokrácia kormánypárt Népszava Remegő Térdek Órája 2015 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr607176591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása