2014.02.11.
12:29

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Ajánlásgyűjtés és kampánygyűlés az iskolákban

 

A Ve. alapján a kampányra és az ajánlásgyűjtésre más (eltérő) szabályok vonatkoznak. Ugyanakkor a köznyelv nem tesz éles különbséget a kettő fogalom között: ahol lehet kampányolni, ott lehet ajánlásokat is gyűjteni.

 

Ajánlást gyűjteni tilos (Ve. 123.§ (2) e/pont) iskolákban (felsőfokú és köznevelési intézményekben), de szabad kampánygyűlést tartani (Ve. 145. (2) bekezdés).

 

A pártoknak és az aktivistáknak természetesen nehéz megérteni ezt a különbséget, de rögtön könnyebb a helyzet, hogy az iskolák előtti közterületen szabad ajánlásokat gyűjteni.

 

A kacifántos szabályozás biztos jó valakinek!

 

További kérdés lehet, hogy az iskolás gyerekekkel szabad-e az iskola előtti közterületen ajánlóívre támogatásokat gyűjteni? Erre az én válaszom: kultúrember nem tesz ilyet, a többieknek tilos!

 

komment

Címkék: kampány választás demokrácia 2014 Magyarország 2014 abécé választásokra választópolgár kérdez

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr915809198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása