2013.10.11.
14:08

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Nem lát, nem hall, nem beszél?!

majom3_1_1381493240.jpg_500x322

„Nem lát, nem hall, nem beszél!”

A bíróság megsemmisítette a az időközi választás egyik szavazóköri eredményét a kampánycsend megsértése miatt. A megismételt választásra 2013. október 13-án, vasárnap kerül sor.

Az elmúlt időszak eseményeit itt olvashatja http://www.origo.hu/itthon/20131011-osszefoglalo-a-bajai-idokozi-valasztasrol.html?sec-top .

A bíróság döntése után a nyomtatott és az elektronikus sajtó sokat foglalkozott az erkölcstelen kampánymódszerekkel http://tothzoltan.blog.hu/2013/10/09/erkolcstelen_kampany  , azonban senki nem foglakozik azzal a helyi választási bizottsággal, amelyeknek a felelőssége a törvényes rend betartása és betartatása. Az érintett választási bizottság tagjai első zavarukban még azt sem tudták, hogy melyik választási eljárási törvényt kell alkalmazni. Amikor értesültek róla, hogy melyik választási törvényt kell alkalmazni, akkor azt mondták, hogy ők nem láttak bizonyítékot. Amikor már látták a bizonyítékul szolgáló videó filmet, akkor azt mondták, hogy nem hallják, hogy mit mondanak a filmen. Amikor a bíróság döntése miatt már hallaniuk kellett volna, akkor nem beszéltek arról, hogy hibát követettek el. (Szándékosan vagy tudatlanságból? - ezt még nem tudjuk.)

Az erkölcstelen kampány-folytatásra a helyi választási bizottság azzal reagált, hogy elutasította az MSZP-Együtt közös jelöltet sértő magatartásának az elítélését.

Újra nem láttak, nem hallottak, nem beszéltek.

A Területi Választási Bizottság azonban fellebviteli eljárásban már látott, hallott és beszélt:

 

                megállapította a FIDESZ-KDMP közös jelöltje mellett folytatott kampányuk törvénysértéseit és eltiltotta őket a törvénysértések további folytatásától.

 

                megállapította, hogy a helyi választási bizottság törvénysértő döntést hozott, és azt megváltoztatta.

http://www.bacskiskun.hu/dokumentumok/tvb/tvb-8-2013-1010.pdf

A megismételt választás eredményét ugyanaz a helyi választási bizottság fogja megállapítani, amely már kétszer nem látott, nem hallott és nem beszélt?!

Ha már nincs egy tisztességes kormánypárti politikus, aki látna, hallana és beszélne, akkor csak abban bízhatunk, hogy a kétszer már megszégyenített helyi választási bizottsági tagok maguktól lemondanak (?!)

 

Szólj hozzá!

Címkék: kampány választás rendőrség demokrácia közigazgatás pártok kampányfinanszírozás kormánypárt MSZP Bajnai OVB 2014 Magyarország fogyasztó védd magad! Együtt 2014 Demokratikus Koalíció magyar választások története ... és ez nem vicc! nemzetközi megfigyelés Szavazatszámlálók választópolgár kérdez

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr45563221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása