2013.04.09.
10:32

Írta: Dr. Tóth Zoltán

140 éves a Népszava

Táncsics Mihály sugallatára 140 évvel ezelőtt alakult meg az újság! A link megnyitása után a cikk alján egy videót is meg lehet nézni az újság történetéről (3,5 perc).

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=636131

A 140 év történetében történelmiek a Népszava egyes címlapjai: a Kiegyezés utáni viharos gazdasági fejlődés, az első és második világháború egyes hírei, az egypártrendszer évtizedeinek fontos eseményei, majd a rendszerváltozást követő politikai csaták vezércikkei ma már kordokumentumok.

Az internet világának a kialakulásával a nyomtatott, papír alapú (szaknyelven: print) sajtó új stílust is hoz magával. At internetes hírportálok a gyorsaságával nem lehet versenyre kellni, de a kiérlelt emberi gondolatoknak helyt adó, az irodalomi stilus jegyeit megerősítő printnek helye van a piacon is.

Reggelenként magam is a www.nepszava.hu olvasásával kezdek, azonban a papírújságot is szívesen veszem a kezembe, főleg a hétvégén, amikor a Szép Szó melléklet is megjelenik.

Változó világban élünk, de a Népszava elkötelezettsége az emberek közötti szolidaritásért, a dolgozók, az alkalmazottak, a kiskeresetűek jogaiért változatlan. És amíg ez így van, addig szívesen írok én is cikkeket a Népszavába!

5 komment

Címkék: demokrácia MSZP magyar választások története

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr165213027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Colorist 2013.04.10. 01:08:00

Kedves Zoltán! A Számoljunk együtt szavazatokat 2014-ben gondolatot örömmel vettem, támogatni szeretném a részvételemmel. Sajnos a blogjára történő regisztráció nem úgy működik, ahogy jelzi (nem rögzíthettem jelszót és egy indamail-es email címem tolakodott be a "Szólj hozzá" belépési ponton). Kérem ellenőrizze, javítsa, ne maradjon ki senki technikai bizonytalanság miatt. Várom értesítését a következő oktatási lépésekről. Kérdésem: a nem saját körzetében számolást vállalók hol szavaznak?
Üdvözlettel BI
Üdv

Dr. Tóth Zoltán 2013.04.10. 08:11:24

Kedves BI! Köszönöm a jelentkezést, dolgozom a feltételeken!

Arany Liliom 2013.04.10. 09:26:01

Csécsei Ilona vagyok és szavazatszámlálónak jelentkezem

Dr. Tóth Zoltán 2013.04.10. 13:33:33

@Arany Liliom: Kedves Ilona! Köszönöm, dolgozom a feltételek megteremtésén.

Dr. Tóth Zoltán 2013.04.10. 15:42:41

@Colorist: Kedves István! A második kérdésre az a válasz, hogy aki máshol számol, mint ahol lakik, az előre kérhet "átjelentkezést" (korábbi nevén igazolást) és ott szavazhat, ahol számol. Egyéni jelölt a lakóhely szerinti. Az első kérdésre még nem tudom a választ.
süti beállítások módosítása