2023.03.02.
19:40

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Magyar Orvosi Kamara: Maradj kamarai tag!

MARADJ KAMARAI TAG!

 

Kedves Kollégák!

2023.02.28-án a kormány valótlan állításokon alapuló koncepciós eljárásban 24 óra alatt megszüntette a kötelező orvoskamarai tagságot, elvette a MOK jogait, köztük saját etikai ügyeink kezelését. A hazugságon alapuló durva eljárás hátterében az áll, hogy a MOK megelégelte a statiszta szerepét a látszólagos egyeztetések során. Ehelyett az orvostársadalom felhatalmazásával felemelte szavát az átláthatatlan, a problémákat elfedő, a közellátást veszélyeztető egészségügyi átalakítás ellen, és sikeres nyomásgyakorlásával meg is akasztotta azt.

A kamara ellen irányuló törvény célkeresztjében ezért a szakmailag független magyar orvosok állnak. A cél az, hogy megtörjék a gerincünket, az orvostársadalom ne álljon ki többet saját magáért, szakdolgozó kollégáinkért, a jobb betegellátásért, hanem engedelmes és szabadon vezényelhető legyen.
A meghozott törvénymódosítás eredményeképp a kamarai tagság ismét nem kötelező, de ha kiállunk magunkért, akkor az orvosok megtörése kudarcra van ítélve.

Legfontosabb feladat most a kamarai tagság megerősítése.
Kérünk, hogy a nyilatkozatot töltsd le a MOK honlapjáról, nyomtasd ki, és kitöltve, aláírva juttasd el a MOK Országos Hivatalhoz (postán a 1390 Budapest 62., Pf. 175. levelezési címre, vagy e-mailben is elküldheted szkennelve vagy lefotózva a maradok@mok.hu vagy a mok@mok.hu címre).
A nyilatkozat teljesen elektronikusan az epapir.gov.hu oldalon is megtehető, ezzel kapcsolatos segítséget a honlapunkon találsz.

Mi orvosok nem fogadjuk el a vezénylést, a ránk kényszeríteni próbált csendet és engedelmességet, a politikai szempontok szerinti gondolkodásmódot. A célunk az, hogy kamaránk továbbra is hiteles szakmai hangon képviselje az orvostársadalom érdekeit és juttassa el a betegágyak mellett dolgozó orvosok visszajelzését a döntéshozók, a sajtó és a lakosság felé. Enélkül az egész orvostársadalom kiszolgáltatottá válik.

Ha tagunk maradsz, együtt fogunk küzdeni, hogy

  • az orvostársadalom szakmai véleményét a kormányzat figyelembe vegye
  • az orvosok elleni etikai eljárásokat ne a belügyminiszter irányítsa és felügyelje
  • a betegeink időben, méltó és korszerű ellátást kapjanak
  • a magyar egészségügy ne essen szét, betegeink a rendszer hibái miatt ne haljanak meg idő előtt
  • a gyógyítók, szakdolgozók és orvosok is munkájukhoz méltó fizetést kapjanak és a jövőben is képesek legyenek kiállni ezért

A maradó tagok továbbra is hozzáférnek tagi szolgáltatásainhoz, köztük a területi szervezetek tagi szolgáltatásaihoz, szakmai továbbképzési támogatásokhoz, az alapítványi támogatáshoz, a csoportos életbiztosításhoz és a MOK kedvezményekhez.
Most hosszabb távra eldől a magyar orvostársadalom sorsa. A tét az, hogy egységet mutatva megvédjük-e érdekeinket, autonómiánkat és méltóságunkat, vagy egy rendőrminiszter által irányított rendszerben megalkuvó alkalmazottak leszünk.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége

Facebook

 

Link

 

LinkedIn

 

Website

 

 

 

 

Magyar Orvosi Kamara

Hungarian Medical Chamber

www.mok.hu

Szólj hozzá!

Címkék: Szolidaritás 2023 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr6618062654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása