2022.09.10.
10:13

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Knoll: A Föld rövid története

Knoll: A Föld rövid története

4,4 milliárd év. Ez lenne a rövid történet? Vagy a 4,4 milliárd év hosszú idő, de a könyv röviden összefoglalja ennyi idő történetét.  Ez utóbbi a helyes válasz.

A szerző – Andrew Knoll – a Harward Egyetem Föld- és Bolygótudományi tanszékének a vezetője. https://eps-harvard-edu.translate.goog/people/andrew-h-knoll?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

A Föld kialakulásának és fejlődésének a történetét 8 fejeztre osztva mutatja be a professzor az Ősrobbanástól napjainkig. Érthető és humoros nyelvezetben fogalmazza meg a tudomány mai eredményeire alapozva a kék bolygónk történetét. Ismeretterjesztő könyv, amely azonban a tudomány által még fel nem derített problémákra is felhívja a figyelmet. 3 milliárd évig a Földön a levegőben nem volt oxigén, és az „élet” az óceánok vizében széndioxid telítettségben alakult ki. Csak egy milliárd éve van oxigén a levegőben, amelyből élünk. Viszont az ipari, mezőgazdasági és közlekedési katasztrofális fejlődés újra a széndioxiddal telíti a levegőt! Képesek leszünk-e megtanulni élni oxigén nélkül?

Szólj hozzá!

Címkék: Könyvajánló Budaörsi Olvasókör

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr1517928253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása